Vp Brunswijk wil sociale hulp structuren via een fonds
05 Sep, 06:37
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk wil op een structurele manier hulp bieden aan zijn medemens. Hij neemt de medische kosten van Joshua voor een half jaar voor zijn rekening.


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk wil op structurele basis sociale hulp bieden om de medemens te helpen. Dagelijks melden veel mensen zich aan op het kabinet van de vp voor hulp. Brunswijk laat optekenen dat hij de hulp op een gestructureerde manier wil aanbieden. Samen met zijn kabinet is hij bezig zijn sociaal maatschappelijke bewogenheid verder te structureren door onder meer een fonds in het leven te roepen. 

Because we care, Because I care”. Met dit statement wil de vp een kort maar heldere boodschap aan de samenleving geven in verband met de International Day of Charity, vandaag 5 september. Brunswijk wil ondanks zijn drukke werkzaamheden zijn medemens helpen waar dit kan. "Vooral in de huidige periode waar we in leven is het meer dan ooit van belang dat we blijven geven en elkaar blijven helpen. Elk één van ons kan het verschil zijn in het leven van een ander."

De vp is gestart met wekelijkse spreekuren buiten het kabinet. Reeds op de eerste dag, maandag 31 augustus, kwam er een bijzonder geval binnen. De 3-jarige Joshua en zijn ouders hebben bij de vp aangeklopt voor hulp. Joshua heeft een afwijking waarbij zijn lichaam geen groeihormonen aanmaakt. Om toch te kunnen groeien moet de peuter de komende jaren groeihormonen krijgen. De kosten hiervoor bedragen 2175 euro per jaar. Brunswijk heeft besloten zich in te zetten voor Joshua en alvast te helpen door de kosten van de komende zes maanden te helpen dekken.

Advertenties