Nieuwe directeur Eskak: Enorme uitdagingen op Biza
29 Aug 2020, 06:41
foto
Nasier Eskak, de nieuwe directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken.


Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) neemt als moederdepartement van de overheid een bijzondere plaats in, omdat het zich bezighoudt met het functioneren van het overheidsapparaat. Echter is er nog veel werk aan de winkel. Een van de problemen is het overtollige personeel. De leiding is daarom bezig te kijken naar oplossingsmodellen om personeelsstukken effectiever af te handelen. Dit zegt Nasier Eskak die benoemd is tot nieuwe directeur van Binnenlandse Zaken. 

“Dit maakt het ministerie interessant. Hier ligt het beginstuk om de overheid binnen de één-overheids-en beleidsgedachte aan te sturen, om te komen tot een effectievere organisatie. De uitdagingen voor het ministerie blijven enorm”, zegt Eskak. Hij nam het roer over van Putridewi Amatsoemarto.

De nieuwe Biza-directeur was al geruime tijd hoofdbeleidsadviseur op het ministerie en heeft in die hoedanigheid enorm veel werk verzet om het directoraat Human Resources Management (HRM) op te zetten. Hij geeft aan zich verder te willen inzetten op het gebied van personeelsbeleid. “Aangezien het personeelsbeleid overgeheveld is naar het directoraat HRM, zal de focus liggen op het administratiefrechtelijk verkeer en het functioneren van de overheid, om deze effectiever en efficiënter te maken”, zegt Eskak.

Volgens de Biza-directeur genieten alle beleidsgebieden prioriteit, maar vanwege de urgentiefase van negen maanden zullen de prioriteiten gerangschikt moeten worden. Zo noemt hij het verder optimaliseren van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en de evaluaties van de afgelopen verkiezingen, als belangrijke aandachtsgebieden. Verder zullen het Bureau voor Genderaangelegenheden en het Nationaal Archief Suriname onder de loep genomen worden.

De ondertekening van het protocol van overdracht vond plaats in het bijzijn van Biza-minister Bronto Somohardjo en onderdirecteur Jeffrey Joemmanbaks. Beide functionarissen hebben Eskak gefeliciteerd met zijn aanstelling. Zij gaven hem de verzekering dat zij er alle vertrouwen in hebben dat hij het goede werk zal voortzetten. De kersverse Biza-directeur heeft gesteld het een eer te vinden om op dit niveau zijn bijdrage te mogen leveren aan het ministerie. 

Minister Somohardjo heeft gewezen directeur Amatsoemarto bedankt voor haar bijdrage aan het ministerie. Zij vond het een waar genoegen om het ministerie vijf jaar lang te mogen dienen. Amatsoemarto heeft heel veel leermomenten gehad, welke haar hebben gevormd in het ambtelijke. Zij feliciteerde Eskak met zijn nieuwe functie en wenste hem veel succes toe. Biza heeft op dezelfde dag eveneens afscheid genomen van onderdirecteur Danny Amatngalim. Ook aan hem werd dank gezegd voor zijn bijdrage aan Biza.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April