Verspreiding Covid aan het licht door testen
17 Aug 2020, 23:05
foto
Totaal aantal Covid-19 testen t/m 16 augustus 2020 per week. (Beeld: CDS)


De forse stijging van het aantal positieve gevallen komt mede doordat er veel meer mensen getest worden. Wekelijks werden er tot 1 maand geleden beneden de 1000 mensen getest; dit is thans opgevoerd tot rond de 2000 testen in de afgelopen week. Ongeveer een derde van de geteste personen is positief voor Covid-19. Deze mededeling doet de voorlichting van het ministerie van Volksgezondheid, via de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is momenteel vol met Covid-19 patiënten. Ook het mortuarium van dit ziekenhuis is vol. Covid-19 patiënten die ziekenhuiszorg behoeven, worden nu ook opgenomen in het Sint Vincentius Ziekenhuis, ‘s Lands Hospitaal en het Diakonessenhuis. Als deze trend zich voortzet, zal de ziekenhuiszorg voor andere patiënten ernstig in het gedrang komen, zegt de CDS.

De CDS benadrukt nogmaals dat de verspreiding van het aantal besmettingen alleen ingedamd kan worden wanneer de gemeenschap zich houdt aan de Covid-maatregelen. “Houdt u zich aan de maatregelen: draag een mond-neus bedekking, vooral als u ruimten betreedt, houdt 1.5 meter afstand, ga niet onnodig de straat op behalve voor werk, onderwijs of noodzakelijke boodschappen. Bezoek geen samenscholingen en vooral geen party’s, huwelijken of andere illegale bijeenkomsten.”

Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November