Lemmetje brengt Jong Takdier Boys naar finaleronde
13 Jun 2011, 16:00
Incident met een huilende speler tijdens de wedstrijd tussen De Ster en Jong Takdier Boys.

Na een tumultueuze wedstrijd tegen De Ster heeft de ploeg van Jong Takdier Boys zich zondag via een 2-0 overwinning geplaatst voor de finaleronde van het Integra lidbondentoernooi van de SVB.

Na de eerste helft die grotendeels werd gedomineerd door Jong Takdier Boys dat in Nickerie een 1-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd verdedigde, zochten de spelers de kleedkamers op bij een 0-0 stand. De tweede helft was een aangelegenheid van De Ster. Het leek alsof de spelers van Jong Takdier Boys uitgeblust waren tot zich in de 60ste minuut van de wedstrijd iets vreemds voordeed. De doelverdediger van Jong Takdier Boys, Jernel Verwey, viel plotseling op de grond en begon te kreunen van pijn. Het had veel weg van een scenario, want tien minuten later, terwijl de doelman zich herstelde, barstte teamgenoot Lionel Gefferie in huilen uit op het speelveld. Volgens de verslaggever ontstond een komische situatie op het veld.

Het gevolg was wel dat De Ster in verwarring werd gebracht door beide voorvallen. De thuisploeg viel terug qua tempo en Jong Takdier Boys kon het initiatief weer overnemen. Op een gegeven moment attenteerde de doelman van De Ster de arbiter erop dat een speler van Jong Takdier Boys een lemmetje met naalden op een verdediger van De Ster had gegooid. De arbiter staakte de wedstrijd maar na tussenkomst van wedstrijdcommissaris Renfrum moest het spel hervat worden. Renfrum vond dat er niets aan de hand was.

Het spel werd hervat terwijl de doelman van De Ster nog niet in zijn doel was. Clyde Riedewald zag zijn kans schoon en opende in de 80ste minuut de score voor Jong Takdier Boys. De spelers van De Ster waren het niet eens met de beslissing van de arbiter. Ze appelleerden en er werd onfatsoenlijke taal gebruikt op het speelveld. De arbiter trok daarop drie keer de rode kaart. Sergio Tjen A Ton, Henk Godlieb en Rommy Amantgazoerie van De Ster moesten van het veld. De Nickerianen moesten met acht man verder. In de slotminuut scoorde Riedewald nogmaals voor Jong Takdier Boys en bracht daarmee de 2-0 eindstand op het bord.

Overige uitslagen in de returns van de halve finales, met tussen haakjes de uitslag van de eerste wedstrijd:

Korinthiërs - Santos 2-3 (0-6)

Voor de finaleronde die vanaf komend weekend wordt gespeeld zijn de tien overgebleven ploegen in twee poules verdeeld. In de ene poule zitten TOK, A Coconut, Inter Milaan, De Rest en Jong Takdier Boys terwijl in de andere poule Peto, Paraguay, Hind Boys, Jong Aurora en Santos uitkomen.