Ajodhia: Andy Rusland hoort in Santo Boma thuis
15 Aug, 00:00
foto
Viren Ajodhia


Viren Ajodhia vindt dat Andy Rusland niet thuishoort bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) als president-commissaris, maar in Santo Boma. "Ik had de EBS willen helpen redden, maar niet met Rusland als president-commissaris. De afgelopen jaren is EBS beroofd en Andy Rusland maakt deel van uit", zegt Ajodhia in gesprek met Starnieuws. Hij heeft ook in een statement naar EBS'ers meegedeeld dat hij geen deel kan uitmaken van de raad van commissarissen van EBS, nadat het bericht op de nieuwssite was verschenen. 

Ajodhia zegt dat ook veel mensen in de EBS hem gevraagd hadden een bijdrage te leveren aan de gezondmaking van het bedrijf. "Ik heb in meer dan 40 landen gewerkt - op Antarctica na - op alle continenten. Op basis van mijn expertise is er een beroep op mij gedaan", legt de energiedeskundige uit. "Ik ga niet met een rover en ordinaire dief in een rvc zitten. Ik wilde juist een einde maken aan dit soort praktijken", voert Ajodhia aan. 

"Ik ga mijn principes en rechtvaardigheid niet verloochenen. Ik wil nooit deel uitmaken van een rvc met Andy Rusland. Ik ben er verbaasd over dat mijn naam op de lijst staat," zegt Ajodhia. "Ik wil nooit deel uitmaken van zo een rvc. Ik ben een eerlijk mens en geen dief", benadrukt hij. 

Ajodhia kan zich niet voorstellen dat iemand die medeverantwoordelijk is voor de neergang van het bedrijf, als president-commissaris wordt benoemd. Met het benoemen van de huidige president-commissaris in de nieuwe rvc wordt geen signaal gegeven dat het gaat om het redden van de EBS, meent Ajodhia. 
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October