Mexico en Peru stevenen af op elk half miljoen infecties
13 Aug, 17:26
foto
Mexico City heeft het hoogste aantal Covid-19-besmettingen in Mexico. (Foto: Reuters)


Mexico en Peru, na Brazilië de zwaarst getroffen landen van Latijns-Amerika, zullen naar verwachting beide donderdag meer dan een half miljoen bevestigde gevallen van coronavirus overtreffen. Mexico registreerde woensdag 6.686 nieuwe gevallen en bereikte 498.380. De hoofdstad, Mexico-Stad, heeft het hoogste aantal besmettingen, gevolgd door de omliggende staat Mexico, Guanajuato en Tabasco.

Het land heeft ook zijn werkloosheidscijfer zien stijgen als gevolg van de pandemie. Officiële cijfers suggereren dat tussen maart en juli gemiddeld meer dan vijf banen per minuut verloren zijn gegaan. Mexcio heeft tot nog toe 54.666 doden geregistreerd door Covid-19. De regering heeft gezegd dat het werkelijke aantal besmette mensen waarschijnlijk aanzienlijk hoger is dan de bevestigde gevallen.

Peru had een nieuw dagelijks record met 8.875 en bereikte woensdag 498.555 geinfecteerden. Minister van Volksgezondheid, Pilar Mazzetti, zei dat het aantal kinderen dat is geïnfecteerd is gestegen sinds de lockdown werd opgeheven. Ze zei dat in totaal 81 kinderen waren overleden aan Covid-gerelateerde ziekten van de 23.000 kinderen die positief waren getest.

Ze kondigde ook aan dat de komende twee zondagen een totale lockdown van kracht zou zijn om de verspreiding van infecties tegen te gaan.
Advertenties