Toestel Air India neergestort in Kerala
07 Aug, 13:40
foto
Op beelden die de Indiase media toonde, was te zien dat het toestel in tweeën was gebroken.


Een vliegtuig van Air India Express met 191 mensen aan boord is neergestort op een luchthaven in de zuidelijke staat Kerala. Het vliegtuig dat kwam van Dubai, gleed van de landingsbaan en brak bij de landing in tweeën op de luchthaven van Calicut, zei de Indiase luchtvaartautoriteit.

Er zijn reddingsoperaties gaande, met hulpdiensten ter plaatse. Minstens twee mensen, onder wie de piloot, zijn omgekomen. Zo'n 35 anderen raakten gewond toen het toestel in zware regen landde. "Volgens de eerste rapporten zijn reddingsoperaties aan de gang en worden passagiers naar het ziekenhuis gebracht voor medische zorg", zei het ministerie van burgerluchtvaart in de verklaring. Er was geen brand aan boord, stond er.

De luchtvaartmaatschappij zei dat er 184 passagiers, onder wie 10 kinderen, en zes bemanningsleden, onder wie twee piloten, aan boord waren van vlucht IX-1344 toen deze neerstortte. Het directoraat-generaal van de burgerluchtvaart (DGCA) zei dat het vliegtuig in een vallei viel en in tweeën brak na het slippen van het einde van de landingsbaan. Op afbeeldingen van Indiase media is te zien dat het vliegtuig in twee stukken is gebroken.

Het incident gebeurde rond 19:00 uur lokale tijd te midden van zware regenval in de regio. Er zijn overstromingen en aardverschuivingen geweest, nu het moessonseizoen van India zijn hoogtepunt bereikt.

In mei 2010 kwamen 158 mensen om het leven toen een vlucht van Air India Express de landingsbaan van de luchthaven van Mangalore voorbijschoot en neerstortte.
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October