Tullow Oil boort begin 2021 in blok 47
30 Jul, 12:40
foto


Het Britse Tullow Oil gaat begin volgend jaar boringen verrichten in de Goliathberg-Voltzberg Noord-prospectie in blok 47 van het diepzeegebied van Suriname. Aanvankelijk had het bedrijf aangekondigd in het vierde kwartaal van dit jaar te beginnen met boringen.

"In Suriname is het boren van de Goliathberg-Voltzberg Noord-prospectie in blok 47 gepland voor het eerste kwartaal van 2021," zei het bedrijf woensdag in zijn financiële halfjaarlijkse verslag over handels- en operationele ontwikkelingen. "Er wordt verwacht dat er binnenkort een booreiland wordt gecontracteerd voor dit perspectief."

Blok 47 ligt ongeveer 260 kilometer uit de kust van Suriname. De prospectie ligt in 1.900 meter water. Tullow zei dat de impact van Covid-19 veilig is beheerd in het hele bedrijf "zonder impact op onze geëxploiteerde productie."

In januari kondigde Apache Corporation een grote olie-vondst aan in Maka Central-1. De tweede ontdekking van de Amerikaanse operator werd in april aangekondigd in Sapakara West-1. En gisteren, 29 juli, heeft het bedrijf zijn derde grote vondst bekendgemaakt in de Kwaskwasi-1 boorput. Alle drie olievondsten zijn gedaan in het diepzeegebied van Suriname, bekend als blok 58.

Tullow streeft ernaar dit succes te herhalen, terwijl het doorgaat met het onderzoeken van opties in het naburige Guyana waar het in 2019 een exploratiecampagne met drie boorputten voltooide. Het bedrijf boorde de Jethro-1- en Joe-1-putten in de Orinduik-concessie en de Carapa-1-put in de Repsol Kanuku-concessie.

Thursday 13 August
Wednesday 12 August
Tuesday 11 August