Iedereen nodig bij voorbereiding komend schooljaar
29 Jul, 22:18
foto
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (l), brainstormt met kader van het ministerie over de start van het komend schooljaar. (Foto: MinowC)


Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) bereidt met directeuren, onderdirecteuren en afdelingshoofden van het ministerie, de start van het schooljaar 2020/2021 voor. Samen zoeken zij naar het juiste model om de leerlingen te midden van de Covid-19 pandemie toch effectief onderwijs te laten volgen, zegt de voorlichting van het ministerie.

Levens is er voorstander van dat alle leidinggevenden ook zelf opzoek gaan naar de beste manier hoe het onderwijssysteem weer op te pakken. De verschillende actoren binnen het onderwijsveld zullen gehoord worden over hun ervaringen en de mogelijke oplossingsmodellen voor de ontstane situatie. 

Dinsdag was het kader van het ministerie in een videoconferentie met Maureen Dwyer, hoofd van het nationaal inspectie apparaat van Jamaica. Dit eiland heeft ondanks de pandemie toch getracht de scholen te openen. Dwyer heeft haar ervaringen gedeeld met het MinowC. De aanwezige staf kreeg de gelegenheid de nodige vragen te stellen over de situatie op het eiland, meldt MinowC

Advertenties