Covid-19: Vrijdag spoedvergadering RvM; situatie zorgelijk
22 Jul 2020, 20:08
foto
De aangepaste statistieken op de officiële website. Er zijn 45 nieuwe cases bijgekomen, terwijl 34 genezen is verklaard.


Vrijdag is er een spoedvergadering van de Raad van Ministers (RvM) over Covid-19. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei op een persconferentie dat er een nieuwe structuur komt. De algehele leiding over het beleid valt onder vicepresident Ronnie Brunswijk, terwijl Ramadhin met de coördinatie is belast. Hij heeft de beschikking over een task force. Vrijdag wordt ook duidelijk hoe het Covid-team eruit zal zien, maar de deskundigen die er nu zijn, blijven betrokken. 

De Covid-19 situatie baart zorgen. Ramadhin merkte op dat volgens gezondheidsorganisatie PAHO er zelfs geen sprake meer zou zijn van clusters maar community spreading. De bewindsman voerde aan dat het gedrag van de samenleving moet veranderen. Alleen zo kan het voorkomen worden dat er geen uitbraak plaatsvindt. De veiligheidsmaatregelen moeten in acht worden genomen. Wat de maatregelen betreft, zal niet overgegaan worden tot een totale lockdown, merkt de minister op. 

Voor vandaag zijn er 45 nieuwe gevallen bijgekomen. 34 personen zijn genezen verklaard. Het aantal active cases is geklommen naar 416. In Suriname zijn tot nu toe 1176 personen besmet geraakt. 739 zijn genezen verklaard. 21 levens zijn te betreuren. Vier patiënten worden in de Intensive Care Unit behandeld. Vrijdag zullen er meer mededelingen gedaan worden over de structuur van het Covid-managementteam en de verdere aanpak. 

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April