CLO en vorige regering zijn 50% salarisverhoging overeengekomen
22 Jul 2020, 06:44
foto


De regering-Bouterse/Adhin heeft op de valreep besloten dat ambtenaren 50% loonsverhoging zullen krijgen. Dit besluit is goedgekeurd door de Raad van Ministers, waarna de resolutie is getekend door de toenmalige president Desi Bouterse. Starnieuws verneemt dat de resolutie niet is gepubliceerd in het Staatsblad en daardoor nog geen rechtskracht heeft. 

Tussen de vorige regering en de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is in juni 2020 overleg gevoerd over de bezoldigingsaanpassing. Er is toen overeenstemming bereikt over het incorporeren van het twk-bedrag, zoals uitbetaald in 2018, 2019 en tot en met juni 2020, en daarboven een verhoging van de bezoldiging met 25% voor de
landsdienaren en met hen gelijkgestelden. Voorts is ook overeenstemming bereikt voor de herinvoering van ambtelijke rangen.

Afgesproken is dat de nieuwe salarissen per 1 juli zouden ingaan. De ambtenaren hebben 20 maanden lang twk gekregen, waardoor ze zonder de verhoging terug zouden vallen in inkomsten. Tijdens de hearings die de nieuwe coalitie heeft gehouden met het CLO-bestuur is de kwestie van salarisaanpassingen aan de orde gekomen. Hoe het verder moet met deze beslissing, is nog niet duidelijk. De regering Santokhi-Brunswijk is nog op zoek naar geld bij de banken om de staatsuitgaven de komende periode te kunnen dekken. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April