ATM's minder bevoorraad door cashvoorraadprobleem
09 Jul, 20:14
foto


De Automatic Teller Machines (ATM’s), kunnen onvoldoende worden aangevuld, omdat de Surinaamse banken kampen met een tijdelijk cashvoorraadprobleem in SRD’s. De banken leggen door deze situatie beperkingen op bij contante opnames in de bank. Ook hebben zij de dag opnamelimiet bij de ATMs en contante opnames bij de kassa’s in de bank beperkt. De ATM’s worden ook minder bevoorraad.

In een persbericht van de Surinaamse Bankiersvereniging zeggen de banken de overmachtssituatie te betreuren, evenals de irritatie die dit bij de klanten veroorzaakt. De banken werken nauw samen met de Centrale Bank van Suriname aan een oplossing voor dit probleem en verwachten dat in de 2de helft van de maand juli, de resultaten hiervan al merkbaar zijn.

De schaarste aan contante SRD’s heeft geen consequenties voor de girale beschikbaarheid van SRD’s. Het lokale SRD interbancaire betalingsverkeer heeft normaal voortgang; er zijn geen beperkingen op girale overmakingen.

De banken adviseren hun cliënten om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de gratis digitale en girale betaaloplossingen zoals online- en mobile banking, ewallets en POS-betalingen. Zij doen ook een beroep op winkeliers om de POS-betaalmogelijkheden aan de klanten beschikbaar te stellen en aan te bieden.