Maka-olievondst is ontdekking van het jaar
08 Jul 2020, 02:48
foto
De Maka Central-1 put is geboord met het boorschip Noble Sam Croft voor de kust van Suriname.


De Amerikaanse Apache Corporation heeft de prijs voor de ontdekking van het jaar voor haar Maka Central-1 olievondst voor de kust van Suriname in de wacht gesleept. Het olie- en gasbedrijf kondigde op 7 januari een grote olievondst in blok 58 voor de kust van Suriname aan.

De prijs werd uitgereikt in samenwerking met Wood Mackenzie's toonaangevende jaarlijkse Exploration Survey tijdens een ceremonie die werd gehouden samen met de jaarlijkse Exploration Summit van het wereldwijde onderzoek- en adviesbedrijf op het gebied van natuurlijke hulpbronnen.

“De prijs Discovery of the Year 2019 gaat naar Maka Central in Suriname. Felicitaties aan marktspeler Apache en partner Total, die net voor de voltooiing van de boortoren, de ontdekking hebben gedaan. Het lijkt op de eerste van vele geweldige vondsten in het nieuwe diepwatergebied van Suriname te zijn," zei Dr. Andrew Latham, vicepresident Global Exploration Research, bij Wood Mackenzie . "We hebben al vervolgsucces gezien in Blok 58 in Sapakara West en er wordt nog meer geboord."

Maka Central-1 is met succes getest op de aanwezigheid van koolwaterstoffen in meerdere lagen, waar zowel olie- als gascondensaat is aangetroffen. Het boorschip Noble Sam Croft heeft de put geboord. Apache is operator in het blok met een werkbelang van 50%, terwijl Total ook een werkbelang van 50% heeft.

WoodMac heeft gezegd dat Maka Central-1 op basis van zijn schatting 300 miljoen vaten olie, 150 miljoen vaten condensaat en 1,4 biljoen kubieke voet gas bevat. Volgens een rapport van GlobalData heeft de ontdekking het potentieel om meer dan 50 miljoen dollar per jaar aan inkomsten te genereren voor de Surinaamse regering als ze hetzelfde succes ziet als het Stabroek-blok in Guyana.

Discovery of the year is ook gebaseerd op Wood Mackenzie's onderzoek naar de mening van de exploratie-industrie. Meer dan 200 senior bedrijfsleiders en experts stemden op de ontdekking die zij de meest opwindende van het jaar vinden.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November