Brunswijk maakt zich op voor vicepresidentschap
06 Jul 2020, 00:51
foto


De Nationale Assemblee zal in een huishoudelijke vergadering vandaag de datum bepalen waarop de verkiezing van de president en vicepresident zal plaatsvinden. De VHP heeft Chan Santokhi voorgedragen als presidentskandidaat. Hij heeft de ondersteuning van alle partners. Starnieuws verneemt dat bij de ABOP partijleider Ronnie Brunswijk zich opmaakt voor het vicepresidentschap. Hij zal zijn concessies overdragen (in een stichtingsvorm) en mag verder geen bemoeienis met zaken hebben. 

Indien de ABOP erbij blijft dat Brunswijk de vicepresidentskandidaat wordt, zullen partners dat accepteren. Er wordt voor alle functies binnen de regering een milieu-onderzoek gedaan. Indien Brunswijk vicepresident wordt, is het verwachtbaar dat Marinus Bee Assembleevoorzitter wordt. Zeer waarschijnlijk wordt Diana Pokie minister van Grond- en Bosbeheer. 

De kandidaten voor president- en vicepresidentschap moeten drie dagen vóór de dag van de verkiezing worden ingediend. Zij moeten worden voorgedragen door zeven Assembleeleden. De namen moeten ook bekendgemaakt worden aan de samenleving. Het streven is erop gericht om de verkiezing te houden op maandag 13 juli. Later op de dag wordt er meer duidelijkheid verwacht. 

Naast de procedure voor de verkiezing van president en vicepresident, worden in de huishoudelijke vergadering ook de 1e, 2e en 3e vervanger van vicevoorzitter Dew Sharman aangewezen. Diverse fracties zullen worden vastgesteld. Er moet ook een nieuwe parlementaire commissie benoemd worden op basis van artikel 3 lid 1 van de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19. 


Advertenties