Bijzonder Visum 65-plussers Surinaamse afkomst
05 Jul, 12:41
foto


Personen die de leeftijd van 65 jaar hebben bereikt, in Suriname zijn geboren en nu over een andere nationaliteit dan de Surinaamse beschikken, komen in aanmerking voor het Bijzonder Visum. Deze maatregel is ook van toepassing op de wederhelft die naar Suriname wenst af te reizen met als doel; toerisme, vakantie en familiebezoek. 

De introductie van het Bijzonder Visum voor 65-plussers van Surinaamse Afkomst dient geplaatst te worden tegen het licht van verdere facilitering van de diaspora gemeenschap en de versoepeling van het personenverkeer naar Suriname. 
Met het verstrekken van het Bijzonder Visum, wordt de diasporagemeenschap onder andere ook in staat gesteld een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname middels kennis, expertise of anderzijds. Het Bijzondere Visum wordt voor onbepaalde tijd verstrekt, met een maximale verblijfsduur van 90 dagen, meldt Buitenlandse Zaken.  

Buitenlandse Zaken benadrukt dat met deze maatregel, invulling gegeven wordt aan de jaarrede van president Desi Bouterse. Het Bijzonder Visum kan worden aangevraagd bij de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging van de Republiek Suriname in het buitenland, uiterlijk 3 werkdagen vóór de voorgenomen vertrekdatum. Aan administratiekosten wordt in rekening gebracht van 20 euro of US-dollar.  

De aanvraag moet voorzien zijn van:
1. Kopie van de bio-page van het geldig paspoort;
2. Kopie vliegschema; 
3. Kopie van de huwelijksakte voor de wettelijke partner, die niet geboren is in Suriname.