Bij 125 jaar: KPS bewust van taakstelling
01 Jul, 15:08
foto


Het Korps Politie Suriname bestaat vandaag, 1 juli 2020, 125 jaar. Door de jaren heeft het KPS een transformatie ondergaan, waarbij volgens korpschef Roberto Prade. het streven in de verwezenlijking van de missie en visie steeds meer tot uiting komt. "Wij verzekeren u dat wij ons bewust zijn van onze taakstelling en verantwoordelijkheid." Prade feliciteert de Surinaamse gemeenschap met het 125-jarig bestaan van de politieorganisatie en zegt dat ze "geen mogelijkheid ongemoeid zullen laten" om die dienstverlening te bieden waar de samenleving recht op heeft.

Op 1 juli 1895 trad de verordening van 21 december 1894 i werking. Het Korps Gewapende Politie belast met politiewerkzaamheden over het hele land werd daarbij ingesteld. In een verklaring in verband met dit jubileum, zegt het korps dat hoewel de geschiedenis verder teruggaat, deze datum kan worden gezien als de officiële oprichting van de huidige politieorganisatie.

Op 1 juli 1973 trad het Politiehandvest in werking (landsverordening van 17 april 1971 (G.B. 1971, no. 70)), waarbij de naam van het korps werd veranderd van Korps Gewapende Politie in Korps Politie Suriname (KPS). In zijn verklaring zegt het KPS dat het eenieder in gedachten houdt die heeft bijgedragen tot deze verwezenlijkingen.

Tuesday 04 August
Monday 03 August