Santos zo goed als zeker in volgende ronde
06 Jun 2011, 13:30
De basiself van Santos vlak voor de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Corinthiërs.

In het Integra lidbondentoernooi hebben de ploegen uit Nickerie dit weekend wisselend gepresteerd. Santos won in eigen huis overtuigend met 6-0 van Corinthiërs uit Wageningen. De Ster verloor uit in Saramacca met 1-0 van Jong Takdier Boys maar ziet de return komend weekend vol vertrouwen tegemoet.

De Ster was zondag met een flinke schare supporters afgereisd naar Saramacca. Hoewel de Nickerianen van begin af aan goed voor de dag kwamen, was het Iwan Sandvliet die de score opende voor Jong Takdier Boys. De Ster speelde een sterke partij maar doelpunten bleven uit. De tweede helft gaf ongeveer hetzelfde spelbeeld te zien: De Ster dat aandrong zonder het net te kunnen vinden. Zo bleef het 1-0 voor de thuisploeg.

Ondanks de nederlaag zijn de spelers van de Ster ervan overtuigd dat ze aanstaande zondag hun achterstand goed maken en zich plaatsen voor de volgende ronde. Dat is ook de mening van Edgar Goedhoop, de voorzitter van de Saramacca Sport Bond: “1-0 is een te smalle basis om uit te spelen. Als De Ster thuis dezelfde attitude aan de dag legt als in Saramacca, komt Jong Takdierboys zeker in de problemen.”

Santos hoeft zich over de return in Wageningen nauwelijks druk te maken na de 6-0 zege op Corinthiërs. De wedstrijd was nauwelijks twee minuten oud toen Santos een taxatiefout van doelman Anthony April wist af te straffen. Het was Gavinne Joseph die de stand op 1-0 voor Santos bracht. Na 24 minuten gaf Orpheo Kemble een dieptepass op maat waaruit Xaviero Perk het tweede doelpunt kon laten noteren.

Santos bleek sowieso een maatje te groot voor Corinthiërs. Vijf minuten later kreeg Joseph een goede kans om de stand naar 3-0 te tillen maar hij faalde alleen voor de doelman. De verenigingen zochten de kleedkamers op bij een stand van 2-0. Na rust was het een complete Santos-aangelegenheid. In de 65e minuut trapte de middenvelder Ivanildo George de bal keihard in de touwen: 3-0. De wedstrijd werd daarna nog moeilijker voor Corinthiërs toen August Indiaan in de 68ste minuut tegen zijn tweede gele kaart aankeek en van het veld moest.

In de 79e minuut was het opnieuw Joseph die zijn tweede doelpunt en het vierde voor Santos maakte. De spelers van Corinthiërs hadden het toen al opgegeven waardoor in de 85e minuut Derryl Austerlitz het vijfde doelpunt scoorde, voor Shaquille Pelswijk vlak voor tijd de eindstand op het scorebord bracht.