Openbare zitting CHS: Geen verandering DNA-zetels
16 Jun 2020, 11:59
foto
De landelijke resultaten van de verkiezing op DNA-niveau per partij. De uitslag is vandaag vastgesteld door het Centraal Hoofdstembureau.


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft op een drukbezochte openbare zitting in Sana Budaya, zojuist de uitslag van de verkiezingen in de tien districten vastgesteld. De zetelverdeling is vastgesteld en de 51 Assembleeleden zijn officieel als gekozen verklaard. Ook is aangegeven wie bij voorkeur zijn gekozen en hoeveel geldige stemmen per partij zijn uitgebracht. 

Er is geen verandering gekomen in de zetelverdeling. De VHP heeft 20 zetels, de NDP 16, ABOP 8, NPS 3, BEP 2 en PL. 2. Binnen twee weken moeten de gekozen verklaarde kandidaten aangeven of ze hun verkiezing zullen aanvaarden. Dit maakt deel uit van de geloofsbrieven die nodig zijn bij de toelating. De eerste vergadering is gepland op 29 juni. 

De laatste fase in het verkiezingsproces is het oordeel van het Onafhankelijk Kiesbureau. Dit instituut komt vrijdag in openbare vergadering bijeen. Dan zal worden bekendgemaakt of de verkiezingen in alle districten op DNA- en ressortniveau al dan niet bindend wordt verklaard. 

De behandeling van de resultaten op ressortraadsniveau is nu gaande. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November