Streven vandaag werk af te ronden in ANS; OKB terug
02 Jun 2020, 04:40
foto
De voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, Mike Nerkust, (rechts) in gesprek met medewerkers. Iedereen heeft een mond-neus masker op. (Foto: BIC Paramaribo Noordoost)


De werkzaamheden in de Anthony Nesty Sporthal (ANS) zijn maandag hervat. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft besloten toch aanwezig te zijn in het nationaal belang. Een deel van de processen-verbaal (pv's) is verder gesorteerd en verwerkt. Ook gisteren bleek dat enkele pv's niet te vinden waren. Gehoopt wordt dat het werk vanavond wordt afgerond. 

OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos zegt aan Starnieuws dat besloten is terug te keren naar de ANS, ook al zijn de beledigingen doorgegaan. Het hoofdstembureau van Paramaribo heeft zijn verontschuldigingen niet aangeboden voor de valse aantijgingen en de bejegening van de OKB-voorzitter. "Het OKB heeft wil hiermee aantonen dat het te allen tijde voor het belang van de natie kiest," zegt Van Dijk-Silos. 

De OKB-functionaris geeft aan dat toen de OKB-leden geweerd werden uit ANS zij ook wat emotioneel is geweest. "Maar ik ben ook geen robot, ik ben ook een mens. Daarom heb ik één dag afkoeling gevraagd aan eenieder. Het hele OKB is blij dat wij weer op rationeel niveau zijn. Ik heb besloten mijn eigen emotionele gevoelens aan de kant te schuiven en het nationale belang voorop te stellen. Wij zijn bijzonder dankbaar voor de vele adhesiebetuigingen. Dit heeft ons gesterkt en wij gaan onverkort door met ons werk op dezelfde manier, zoals het ons eigen is. Objectief, eerlijk en integer", benadrukt Van Dijk-Silos. 

In ANS zijn er preventieve maatregelen getroffen met het oog op de explosieve toename van Covid-19. Een beperkt aantal mensen per politieke partij wordt toegelaten. Zij moeten zich houden aan de 2 meter afstand en moeten mond-neuskappen op hebben. Verder wordt ook de temperatuur gemeten van mensen die binnengaan. 

De extra maatregelen die getroffen zijn, waarbij samenscholing van meer dan vijf personen verboden is, geldt niet voor ANS. Er zijn meer mensen nodig om het proces te kunnen afwerken. Er is hiertoe dispensatie verleend. Waarnemers van verschillende politieke partijen hebben besloten de nacht weer door te brengen in ANS, onder wie Stephano 'Pakkitow' Biervliet. Hij hoopt dat het de laatste avond is en dat het werk vandaag zal zijn afgerond. 
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April