4 Covid-19 patiënten op IC St. Vincentius Ziekenhuis
02 Jun, 00:00
foto
Verpleegkundige op de Intensive Care van het St. Vincentius Ziekenhuis.


Vier Covid-19 patiënten liggen momenteel op de Intensive Care (IC) Unit van het St. Vincentius Ziekenhuis. Hun situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het behandelende team van intensivisten, artsen en verpleegkundigen, zegt algemeen directeur Manodj Hindori aan Starnieuws. 
 
De zorg op onze IC is maximaal opgeschroefd, waardoor de druk op de IC-verpleegkundigen enorm hoog is opgelopen. Door het tekort aan IC-verpleegkundigen draaien zij lange shiften in volledige beschermingspakken, die ook nog eens ongemakkelijk zitten. Ondanks vermoeidheidsverschijnselen is hun motivatie om goede zorg te verlenen aan de Covid- patiënten nog steeds hoog. "Gelukkig zijn er intussen enkele verpleegkundigen vanuit ‘s Lands Hospitaal beschikbaar gesteld. Vanaf dinsdag zullen ook drie Cubaanse verpleegkundigen ondersteuning komen bieden," legt Hindori uit. 
 
"Ik ben enorm bezorgd over het escalerende aantal positieve Covid-19-gevallen in de gemeenschap. Het aantal Covid-19- patiënten dat intensieve zorg en een beademingsplek nodig heeft, zal naar verwachting de komende tijd ook drastisch toenemen. We moeten er rekening mee houden dat er landelijk een beperkte IC-capaciteit is. Daarom moeten we op alle manieren ervoor zien te zorgen dat een halt wordt toegeroepen aan de spreiding van het aantal Covid-19-gevallen. Vandaar dat ik het toejuich dat de Covid-maatregelen van overheidswege worden aangescherpt, want we willen zeker niet dat we meer Covid-slachtoffers in onze samenleving zullen moeten betreuren," zegt Hindori.

Maandag alleen al zijn 21 Covid-19 besmette personen bijgekomen. Het aantal active cases is gestegen naar 34. In totaal zijn 44 personen in Suriname positief getest. Hiervan zijn negen genezen terwijl één persoon het leven heeft gelaten. 
 
Advertenties