Inleveren stembussen Paramaribo nog gaande
26 May, 11:58
foto
Een beeld van de situatie binnen in de Anthony Nesty Sporthal. Het verkiezingsmateriaal wordt nog steeds verwerkt. (Foto's: Leroy Troon)


In de Anthony Nesty Sporthal is het proces van afronden van de stembussen en de stembiljetten nog gaande. Voorzitters van stembureaus moeten buiten wachten, terwijl binnen het administratief proces wordt afgerond. Even leek de situatie uit de hand te lopen omdat er veel irritatie is. Maar er zijn genoeg waarnemers van diverse partijen, het Onafhankelijk Kiesbureau en journalisten zijn ter plekke. 

Door diverse berichten die via social media de ronde doen en discussies die waarnemers van politieke partijen voeren met de politie en de ordedienst, wordt een ander beeld gecreëerd. Er is echter niet veel aan de hand. Binnen verloopt het proces ordelijk, maar traag. Vele ogen zijn gericht op wat er gebeurt. Hoewel velen moe en geïrriteerd zijn, is er niet veel aan de hand. De processen-verbaal van de stembureaus zijn al opgemaakt. 

De uitslag is nog steeds formeel niet bekend in Paramaribo, Wanica en enkele andere districten. VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zijn achterban opgeroepen om alert te blijven. De verschillende structuren moeten hun werk doen in de Anthony Nesty Sporthal. Tot de laatste seconde wordt alertheid verwacht. 


De stemkisten en dozen met stembiljetten gesorteerd per ressort.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July