Krishna Mathoera: Politici zijn er niet voor zichzelf
26 May, 15:03
foto
Een vermoeide maar gelukkige Krishna Mathoera vanochtend omstreeks vijf uur. (Foto: René Gompers)


De overtuigende verkiezingswinst waar de VHP op afstevent, is het bewijs dat politici er niet zijn voor zichzelf. “Wanneer we in de politiek stappen, nemen wij een verantwoordelijkheid op ons om het volk te dienen. We moeten het volk in alle oprechtheid en eerlijkheid dienen met de bedoeling om vooruitgang te brengen voor land en volk,” zegt VHP-lijsttrekker in kiesdistrict 1, Krishna Mathoera aan Starnieuws. “Onze missie moet zijn dat elke Surinamer er beter van wordt, gelukkig wordt.”

De voorlopige uitslag van de stembusgang is “het bewijs dat wanneer we afstappen van deze lijn, we het vertrouwen van burgers in de politiek schaden.” De politica wijst erop dat dit het bewijs is dat vandaag of morgen het volk met je zal afrekenen. “En dan maakt het niet uit…vandaag is het NDP, maar het geldt net zoveel voor de VHP en elke andere partij.” Maar “het geldt ook voor elke politicus die in de politiek stapt.” Zij moeten volgens Mathoera beseffen dat er maar één verantwoordelijkheid op je rust. “En dat is ‘ik ga niet voor mezelf in de politiek…ik moet naar beste vermogen mijn land en mijn volk dienen'.” De VHP-topper zegt dat dat de opdracht is voor politici "en elke politicus moet zich aan die code houden.” Alleen zo “ga je inderdaad ook een legacy achterlaten van een toegevoegde waarde voor de Surinaamse samenleving.”

Heel emotioneel dankt Mathoera de mensen die op haar hebben gestemd. “Ik dank de mensen uit de grond van mijn hart. Ik hoop en beloof ook dat ik me naar eer en geweten zal blijven inzetten voor dit land,” zegt ze met een brok in de keel. Mathoera die de afgelopen vijf jaren deel heeft uitgemaakt van de VHP-fractie in De Nationale Assemblee wil dat er een nieuw tijdperk wordt ingezet in dit land. “Een tijdperk van groei en bloei en ontwikkeling; een tijdperk van eenheid; een tijdperk waar jongeren perspectief hebben; een tijdperk waar moeders/vrouwen elke functie kunnen bekleden zonder zich zorgen te maken over hun kinderen en zich zorgen maken over driedubbele banen,” omschrijft ze gedreven waarvoor ze wil gaan. “Een Suriname waar ondernemers bereid zijn en met plezier willen investeren; Een Suriname dat bekend staat om de producten die we hier fabriceren en exporteren naar het buitenland; Een Suriname die qua imago hoog staat aangeschreven in de wereld; Een Suriname waar het veilig is,…een Suriname waar politici bekendstaan om hun integriteit. Dat is de Suriname dat ik wil hebben en waaraan ik wil bijdragen.”

Mathoera benadrukt dat ze geen positie ambieert. "Dit jaar is het veertig jaar dat ik de samenleving dien." Voor haar is dienstbaarheid belangrijk, “dienstbaarheid waar we iets nalaten voor onze kinderen en onze kinds kinderen.” Voor de politica was het belangrijk om de verkiezingen in te gaan, campagne te voeren en verantwoordelijke mensen in het bestuur krijgen. “Mensen die heel zorgvuldig omgaan met het geld van het volk, goed doordachte besluiten nemen. Dat was voor mij heel belangrijk, daarmee ben ik de verkiezingen ingegaan,… niet met welke positie dan ook in gedachten.” Ze zegt het resultaat van de stembusgang af te wachten en kijkt uit naar wat de partij gaat beslissen.

Zoals de zaken er met de voorlopige cijfers voorstaan, denkt de politica dat de VHP dichtbij haar prognose van 28 zetels komt…"in elk geval boven de 20." Volgens haar zijn twee dingen heel belangrijk geweest bij de keuze van de kiezer. Ze noemt het beleid van de regering dat geen vooruitgang heeft gebracht voor de Surinaamse samenleving. “De meeste Surinamers willen verbetering hebben, ze willen vooruitgang hebben.” En als tweede zegt ze dat de kiezers hebben gekeken naar welke partij in de afgelopen periode echt is opgekomen voor het volk. Welke partij hard heeft gewerkt, vertrouwen heeft uitgestraald, en de beste potentie heeft om het land verder te ontwikkelen. Dit zijn volgens haar de twee belangrijkste redenen waarom mensen tot deze keuze zijn gekomen.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July