Harriet Ramdien: Nickerie is oranje gekleurd
25 May, 14:30
foto
Harriet Ramdien (r) lijsttrekker van de VHP in Nickerie is overtuigd van winst voor haar partij.


Suriname telt in 2020 383.195 stemgerechtigden. De jonge kiezers tussen de 18 en 22 jaar, in totaal 45.807 kiezers, stemmen voor het eerst in de tien districten. Het kiesdistrict 3, Nickerie, heeft 23.000 kiezers. In dit district zijn er vijf zetels te halen. Volgens de lijsttrekker van de VHP, Harriet Ramdien, is Nickerie oranje gekleurd.

Een seniore vrouw staat op straat en is bezig Harriet Ramdien, lijsttrekker van de VHP in Nickerie te promoten. Aan Starnieuws zegt Ramdien dat de opkomst zeer goed is. Covid-19-regels worden in acht genomen. “Oranje is hier als een lopende trein. Dit is mijn vierde keer en ik weet waarover ik praat. Drie zetels zijn al binnen en de vierde wordt nu binnengehaald. Tegen 17.00 uur zo kan ik precies zeggen wat er met die vijfde zal geburen”, zegt Ramdien.

Bij één van de  kiesbureaus staat Hanisha Jairam met haar aanhang: Bouta ne gwe, wordt er luidkeels geschreeuwd. Vervolgens gaat Jairam naar binnen om haar stem uit te brengen. Ze is de lijsttrekker van de NDP in Nickerie. “Het is een hele heftige strijd geweest. Wil je reageren op negativiteit of positiviteit, is de vraag steeds geweest. We willen zoveel mogelijk inzetten voor de landbouwsector en zeker de belangen van de landbouwers behartigen. Alle negativiteit heb ik als positief opgevat, omdat je alleen mensen die sterk zijn, aanvalt. Ik vind het niet verstandig om mijn energie in negativiteit te stoppen. Met of zonder politieke winst, blijf ik mij inzetten voor land en volk," zegt Jairam.

Jeetendra Kalloe, DNA- lid, staat op nummer vijf op de lijst van de VHP in Nickerie. Aan Starnieuws zegt hij dat het er heel goed uitziet voor de VHP. Volgens de inschatting van hun aanhangers  doen alle 41 stembureaus het goed. “Het is nu al middag en een groot deel van de mensen zijn al naar de stembureaus geweest. We hebben sowieso al vier zetels en als het goed zit, halen we de vijfde ook binnen”, zegt Kalloe. De Nickerianen zijn echt bewust van alle verpaupering, voegt hij eraan toe.

Ook ABOP en PL zijn zichtbaar. Hun aanhang gelooft dat deze combinatie vruchten zal afwerpen. Op de verschillende voorbeeldstembiljetten worden instructies gegeven aan de kiezers. Het verwijderen van de tenten is bij de propagandisten niet in goede aarde gevallen. Vooral de late mededeling wordt niet op prijs gesteld.

Een andere vrouw gekleed in PL- tenue staat kandidaat Ashwin Jagmohansing te promoten. Een andere vrouw staat Rinesh Mangaldeen, kandidaat nummer 5 op NDP- lijst te promoten. “De hele wereld is in een crisis door het virus. We moeten voor elkaar zijn, want morgen is alles voorbij”, zegt de vrouw in volledig paarse tenue. Een voorbijganger zegt dat Mangaldeen sterk staat in Wageningen. Hij denkt niet dat de VHP alle zetels binnenhaalt. Een andere man die de NPS promoot zegt dat alles slecht gaat in het land. Hij staat bij een stembureau te Henar. “We willen een betere toekomst”, maakt hij duidelijk.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July