Breaking: Verkeerde stembiljetten op 4 stembureaus (update)
25 May 2020, 12:06
foto


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft het stemmen op O.S. Mottonshoop in ressort Tammenga even geschorst. Het gaat om stembureau 206. Daar blijken 168 personen op een verkeerd stembiljet hun stem te hebben uitgebracht. De mensen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten worden aangevoerd. 

Ook op Pontbuiten en op twee stembureaus in Para zijn er verkeerde stembiljetten gebruikt bij het stemmen, zegt OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos desgevraagd aan Starnieuws. Op O.S.Pontbuiten hebben 66 personen verkeerd gestemd. Het is al gelukt om die mensen te achterhalen. Zij mogen opnieuw stemmen op de ressortraadskandidaten. 

In Para zijn er ook verkeerde stembiljetten aangetroffen. Daar hadden al vijftig personen op verkeerde biljetten gestemd. Zij zullen ook opnieuw in de gelegenheid worden gesteld om opnieuw te stemmen, zegt Van Dijk-Silos. Het gaat om een klein dorp, dus de mensen zijn makkelijk bereikbaar.  

De OKB-voorzitter merkt op dat de voorzitters van het hoofdstembureau en stembureaus geen blaam treft. Zij hebben de biljetten gevouwen gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. "Gelukkig is de fout ontdekt en kan deze hersteld worden", merkt Van Dijk-Silos op. Ook al hebben de mensen gestemd op die stembureaus, zij mogen met hun ID-kaart opnieuw stemmen, al is hun pink gekleurd anders gaan deze stemmen verloren. 
Advertenties

Friday 01 December
Thursday 30 November
Wednesday 29 November