Santokhi: VHP zal als grootste partij uit de bus komen
25 May, 11:43
foto
VHP-voorzitter tevens lijsttrekker in Wanica heeft zijn stem uitgebracht op de Johannes Vrolijksschool in Lelydorp. Journalisten kregen geen toestemming om het stemlokaal te betreden. (Foto: Raoul Lith)


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft na het uitbrengen van zijn stem in Lelydorp journalisten uitgebreid te woord gestaan. Journalisten hebben niet de gelegenheid gekregen om in het stemlokaal te gaan om betere foto's en video's te kunnen maken, ondanks de toezegging van Binnenlandse Zaken. Santokhi zegt dat rond twee uur morgennacht zal blijken dat de VHP als de grootste partij uit de bus zal komen. Zijn partij is klaar om de leiding van de regering over te nemen. 

Santokhi deelt mee dat de VHP een enorme organisatie op de been heeft gebracht om verschillende processen te volgen. Er is een juridisch team om alle onregelmatigheden te bekijken en actie te ondernemen. Er is een anti-fraude team, in samenwerking met andere partijen. Diverse ploegen die zorgen voor vervoer van mensen die willen stemmen omdat er geen openbaar vervoer is. Een advocatenteam is stand bye om gelijk te handelen als er een kort geding aanhangig moet worden gemaakt. Er is veel ruis in de samenleving, die niet is weggemaakt door de regering, meent de voorzitter van de oranjepartij. 

Vanavond bij de telling is volgens Santokhi extra alertheid nodig. Het is volgens de politieke leider belangrijk dat waarnemers toegang krijgen tot het stembureau. Als mensen de biljetten niet goed kunnen zien, kunnen verkeerde namen opgeroepen worden, terwijl waarnemers zich concentreren op het turven. Om ervoor te zorgen dat mensen niet vermoeid raken wordt de ploeg waarnemers van de politieke partijen 's avonds afgewisseld. In elk geval is iedereen extra alert, zegt Santokhi. 

De VHP-voorzitter zegt klaar voor te zijn om de regeermacht over te nemen. Hij zegt dat er keihard is gewerkt de afgelopen vijf jaren om doelen te kunnen bereiken. Hij gaat naar verschillende districten om partijgenoten een extra ondersteuning te geven. 


VHP-voorzitter Chan Santokhi in gesprek met journalisten.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July