35 buitenlandse waarnemers slaan verkiezingsproces gade
24 May 2020, 03:29
foto
De buitenlandse waarnemers tijdens een sessie met het Onafhankelijk Kiesbureau zaterdagavond in de Ballroom van Hotel Torarica.


Bij deze verkiezingen zijn 35 internationale waarnemers aanwezig die het verkiezingsproces zullen volgen. Het gaat om  10 van de Organisatie van Amerikaanse Staten, 7 van de Amerikaanse ambassade, Brazilië 5, Caricom 4, Franse ambassade 4, Venezuela 2, Indonesië 2 en India 1. 
 
De internationale waarnemers zijn geaccrediteerd bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Zij hebben een OKB-badge ontvangen en zijn voorzien van diverse documenten om het verkiezingsproces te kunnen volgen. De OKB-voorzitter, Jennifer van Dijk-Silos heeft zaterdagavond in de Ballroom van Hotel Torarica de buitenlandse waarnemers toegesproken. Zij heeft een presentatie gehouden over het verkiezingsproces. 

De waarnemers hebben een overeenkomst getekend met OKB en Buitenlandse Zaken. Zij hebben toegang tot alle verkiezingsinstituten en mogen ook informatieve vragen stellen. De internationale waarnemers mogen zich niet inlaten met het verkiezingsproces. Zij hebben ook ontmoetingen gehad met verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder ook politieke partijen. De OAS- en Caricom-waarnemers vertrekken op 27 mei. 

Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November