Guyana: In 18 dagen bijna helft stembussen geteld
24 May, 06:08
foto
Een politieagent doet zijn stembiljet in de bus nadat hij zijn stem heeft uitgebracht. (Foto: Newsroom)


De verkiezingscommissie van Guyana (Gecom) heeft zaterdag 85 stembussen geteld. Aan het eind van dag 18 van de hertelling van de stemmen, zijn nu in totaal 1.049 van de 2.339 dozen met stembiljetten geteld. De landelijke en regionale verkiezingen zijn op 2 maart gehouden in Guyana. Na problemen met het proces-verbaal van het grootste kiesdistrict  -vier-, is na tussenkomst van het hooggerechtshof besloten tot een landelijke hertelling van de stemmen.

Aan het einde van dag 18 werden 16 dozen geteld voor kiesdistrict drie, 23 voor kiesdistrict vier, 15 voor kiesdistrict vijf, 20 voor kiesdistrict zes en 11 voor kiesdistrict zeven. Daarnaast zijn er voor de algemene verkiezingen 999 processen-verbaal van de hertelling opgesteld en voor de regionale verkiezingen 1.015.

Gecom werkt met twaalf hertellingsstations, waarbij dinsdag nog twee zijn toegevoegd om het proces te versnellen. De commissie heeft de National Covid-19 Task Force (NCTF) om advies gevraagd om nog twee stations toe te voegen om het tempo van de hertelling te verhogen.

De hertelling begon op 6 mei met een deadline van 25 dagen die op 30 mei afloopt. De Commissie moet nog beslissen of de termijn wordt verlengd en voor hoelang.Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July