PRO presenteert Joan Nibte als presidentskandidaat
20 May, 22:51
foto
Joan Nibte, presidentskandidaat PRO.


De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) presenteert Joan Nibte als haar presidentskandidaat. Zij is ondervoorzitter van de partij en is lijsttrekker in Coronie. PRO vraagt om het vertrouwen van het Surinaamse volk. Daarbij hoort duidelijkheid over wie in zijn visie na de verkiezingen voor volksvertegenwoordigers, het vertrouwen waard is voor het presidentschap. 

De PRO gelooft dat de kiezer recht heeft op duidelijkheid voorafgaand aan de verkiezingen van 25 mei 2020. Volgens de PRO zijn eerlijkheid en vertrouwen het belangrijkst in benadering van de kiezer. In het huidige politieke landschap zal de president naar alle waarschijnlijkheid verkozen worden door een samenwerking van coalitiepartners.

Voor de PRO is van belang, dat het presidentschap vervuld dient te worden, door een kandidaat die leiderschap heeft getoond door onafhankelijkheid, energieke inzet voor het Surinaamse volk, vooral de meest kwetsbaren onder ons. Wij hebben leiderschap nodig dat niet vatbaar is voor enige vorm van corruptie en dat is de visie van hervorming waar de Partij voor Recht en Ontwikkeling voor staat. Een president die eenheid kan brengen en ons volk kan leiden door de moeilijke periode van wederopbouw die aanbreekt. Daarom maakt de PRO bekend welke personen zij de rol waardig acht, maar is het werkelijk stellen van een presidentskandidaat in onze visie, het moment waarop een partij of samenwerking van partijen, minstens zeven Assembleeleden tot voordracht beweegt.

Joan Nibte, wordt hierbij door de PRO aan de kiezer gepresenteerd, als een leider met de visie, de eerlijkheid en het hart voor iedere Surinamer, in iedere uithoek van ons uitgestrekt land, om ons door de fase van wederopbouw en hervorming te leiden. Zij zal dit doen door middel van recht en ontwikkeling, ons land te behoeden voor de ergste gevolgen van het wanbeleid van de afgelopen jaren. Zij zal het vertrouwen van de kiezer waarmaken, door Suriname altijd eerst te plaatsen en de PRO zal haar ondersteunen in het werk als president van de Republiek Suriname, wanneer de kiezer ons het vertrouwen schenkt samen of met anderen, een kandidaat voor de rol voor te dragen.

Joan Nibte is een dochter van de Republiek en een succesvol product van het Surinaamse onderwijssysteem, met ruime vakervaring en bestuurservaring. Zij heeft jarenlang ook kosteloos rechtsbijstand verleent aan Surinamers die het niet breed hadden en heeft een enorme zwak voor haar district, Coronie. Sport en jeugd, ook met een beperking, heeft zij middels bestuursbijdragen nationaal en internationaal en het begeleiden en verstrekken van giften, gefaciliteerd. Activisme en bestuur lopen als een rode draad door haar carrière en behalve politiek mentorschap van de voorvechters en van democratie en mensenrechten hebben twintig jaar advocatuur, vijftien jaar als lid van het Centraal Hoofdstembureau, moederschap, het eigen ondernemerschap en het formuleren van de ontwikkelingsvisie en beleidsprogramma samen met de PRO, voorbereid op de historische taak die haar te wachten staat.

De PRO, nodigt alle Surinamers uit, Joan Nibte te ondersteunen als presidentskandidaat voor de Republiek Suriname, voor wederopbouw waarbij iedere Surinamer welkom is en in ontwikkeling mag delen.
Advertenties