Gedrukte stembiljetten hebben fouten; drukwerk stopgezet
16 May 2020, 05:00
foto
Op het stembiljet van Sipaliwini komt HVB-kandidaat Denny Jonathan twee keer voor.


Ruim 200.000 stembiljetten moeten vandaag vernietigd worden. Er zijn fouten ontdekt nadat deze gedrukt waren. Starnieuws verneemt dat er fouten zijn gemaakt door Binnenlandse Zaken. Zo komt de kandidaat van HVB, Denny Jonathan, in Sipaliwini twee keer voor op het DNA-stembiljet. Marcia Jarmohamed die op nummer twee moet staan, komt helemaal niet voor.

Ook in Paramaribo is een verkeerd logo van SDU afgedrukt. Aan de drukkerijen is vrijdag de opdracht gegeven om onmiddellijk te stoppen met het drukwerk. Een groot deel van de stembiljetten is al gedrukt. De stembiljetten zijn door de verkiezingsorganisatie digitaal aangeleverd bij de drukkerijen. De fouten zijn voor rekening van Binnenlandse Zaken. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken was op 13 mei al gestart met het vouwen van de stembiljetten. Ruim 350 mensen zijn betrokken bij dit karwei. Alle werk moest worden stopgezet nadat de fouten zijn ontdekt. Om te voorkomen dat foutieve stembiljetten misbruikt kunnen worden, is besloten deze te vernietigen. 

Opnieuw drukken van de stembiljetten betekent nog meer uitgaven die voorkomen hadden moeten worden. Daarnaast zal er extra werk verricht moeten worden om alles op tijd af te hebben. Het is niet gelukt om een reactie te krijgen van Binnenlandse Zaken. 


Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December