Districtscommissariaat Nickerie nu in een 'paleis'
14 May 2020, 02:08
foto
Het nieuwe gebouw van het districtscommissariaat Nickerie. (Foto's: RO/NII)


Districtscommissaris Nisha Kurban-Babu van Nickerie heeft dinsdag samen met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO), presidentieel raadsadviseur Ramon Abrahams en Surinames ambassadeur in Guyana, Ebu Jones, het naambord bij het nieuwe gebouw van het districtscommissariaat onthuld. Door de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen Covid-19 was het aantal genodigden gering en duurde de ceremonie kort.

De bestuursdienst werkte de afgelopen jaren vanuit een heel klein pand dat allang niet meer voldeed aan de verwachtingen van deze tijd, zegt de voorlichting van RO. Het nieuwe gebouw is aangeduid als het ‘Paleis van Nickerie’. Kurban- Babu heeft vanaf haar aantreden in januari 2019 voortdurend gepleit voor de afronding van dit project. De bouw is op verschillende momenten stilgelegd, omdat de overheid niet altijd bij machte was om de aannemer op tijd te betalen.

Het personeel zal gefaseerd verhuizen uit een ander overheidspand een paar honderd meters verderop in de R.P. Bharosstraat. Dikan noemde de oplevering "nog een verworvenheid van deze regering." Hij prees de gemeenschap van het district voor het geduld van de afgelopen jaren. Hij beschouwt het gebouw als een symbool van het decentralisatieproces. Tegen de achtergrond van de vorderingen die het lokale bestuur in Nickerie heeft gemaakt in dat proces, op basis van de Grondwet van 1987, vindt Dikan dat het district een voortrekkersrol heeft en zelfs als voorbeeld mag worden gesteld.

Na de toespraken en de onthulling van het naambord volgde een rondleiding voor de gasten. Het gebouw heeft een bouwoppervlak van ruim 1600m2, met twee verdiepingen. Het project heeft een kostenplaatje van meer dan SRD 13 miljoen. Aannemer Riko Bhalwangier is opgelucht. Toen hij het werk in 2014 oppakte, had hij gehoopt dat het veel eerder af zou zijn. Volgens hem was er ondanks de moeizame betalingen, altijd een goede communicatie met de autoriteiten. Voor hem was het afmaken van het gebouw een prioriteit, meldt RO, via het Nationaal Informatie Instituut. Het ministerie van OWT&C was belast met de direktie- en technische werkvoering. Philip Dikland van KDV architects heeft namens OWT&C de directievoering gedaan.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July