Razend populaire zanger Didi Kempot overleden
05 May 2020, 00:20
foto
Didi Kempot is op 53-jarige leeftijd vrij plotseling overleden.


De beroemde zanger Dionisius Prasetyo, meer bekend onder de artiestennaam Didi Kempot, is dinsdag gestorven in het ziekenhuis RS Kasih Ibu Solo. Dit is bevestigd door de Public Relations assistent-manager van het hospitaal, Divan Fernandez. Hij werd dinsdagochtend met spoed in bewusteloze toestand gebracht naar het Kasih Ibu-ziekenhuis in Midden-Java. Lord Didi, zoals hij liefkozend werd genoemd door zijn fans, stierf op 53-jarige leeftijd.

Volgens Fernandez was de exacte doodsoorzaak hem nog niet bekend. Lili, een naaste familielid van Didi Kempot, heeft in een interview op KompasTV de dood van de zanger ook bevestigd. Zijn overlijden kwam vrij onverwachts. Volgens Lili was Didi Kempot nog steeds actief als voorheen. De artiest kwam uit Solo, Midden-Java. Hij werd vaak Mr. Loro Ati Nasional, Mr. Patah Hati Indonesia en Lord Didi genoemd door zijn fans. Recentelijk werd hij aangeprezen als de Godfather of Brokenheart. 

Didi Kempot is de zoon van een beroemde komiek, wijlen Ranto Edi Gude, beter bekend als Mbah Ranto. Hij is ook de jongere broer van een van de oudere komieken in Srimulat, wijlen Mamik Pondang. Wie had ooit gedacht dat de zanger met het in 1999 uitgebracht nummer Stasiun Balapan een begin zou maken met zijn wereld carrière? Hij begon de eerste stappen in de muziekwereld als straatmuzikant in de periode 1984 tot 1989. Sinds die tijd heeft de artiest verschillende nummers gecomponeerd, totdat hij besloot naar Jakarta te verhuizen, in de hoop dat het nummer door een producer zou worden opgemerkt. De meeste nummers van Kempot gaan over verdriet, liefde en liefdesverdriet. Dit zorgt ervoor dat de mensen die naar zijn liedjes luisteren ook tot in het diepste van hun ziel geraakt worden. 


De Indonesische artiest Didi Kempot bedankt president Desi Bouterse voor de waardering die hij heeft gekregen. Hij heeft een plakkaat van de president ontvangen.

Didi Kempot was ook in Suriname razend populair. In oktober 2018 deed hij Suriname voor het laatst aan met een succesvolle Layang Kangen Tournee. Hij heeft met zijn muziek een bijdrage geleverd aan de versterking van de binding en verbroedering van de nazaten van de Indonesische contractarbeiders met andere groepen in de Surinaamse plurale samenleving.

Tijdens zijn laatste show kreeg Kempot als blijk van waardering voor zijn liefde voor Suriname een award van president Desi Bouterse. Kempot heeft in de afgelopen 20 jaren tien shows in Suriname verzorgd, die tot de laatste plaats waren uitverkocht. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April