Containerschip nabij  Ricanau Moffo maakt brokken
29 Apr 2020, 03:03
foto
Het schip Sea Aim maakte in de buurt van Ricanaukreek een onverwachte manoeuvre en kwam dwars over de rivier te liggen. Bewoners van Ricanau Moffo zeggen schade te hebben geleden.


Bewoners van het dorp Ricanau Moffo, langs de Cotticarivier, kregen maandag de schrik van hun leven. Het schip Sea Aim voer van Alkmaar naar Moengo. In de buurt van de Ricanaukreek ontstond er een probleem waardoor het vrachtschip dwars over de rivier kwam te liggen. Het vaartuig kwam tegen de rechteroever van de Cotticarivier aan. 

De hulp van een kleinere trekschuit van Kuldipsingh werd ingeroepen om Seattle AIM in rustig vaarwater te brengen.  Volgens MAS-directeur Michel Amafo hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De MAS is bezig met het onderzoek om de juiste toedracht van het gebeurde vast te stellen en preventieve maatregelen te treffen. Het schip is  dinsdagochtend zonder incidenten vanuit Moengo vertrokken. 

De dorpelingen beweren dat zij schade hebben geleden bij hun steigers. Nabij de kreek waar het schip een nooddraai maakte, zijn volgens de bewoners visnetten vernietigd. Zij zeggen dat de informatievaarten over de Cotticarivier hen de afgelopen dagen onvoldoende bereikt hebben. Amafo geeft aan dat alle afvaarten worden bekend gemaakt via de lokale radio en tv stations. De kapiteins van de dorpen worden ook gemeld, stelt hij. "De bekendmaking over de afvaarten gaat naar Koyeba, en TV Binnenland. 

Ala-D Media
Advertenties