Rusland: Minister Hoefdraad moet onmiddellijk bedanken
23 Apr 2020, 16:53
foto
NPS-fractieleider Gregory Rusland


Gregory Rusland, fractieleider van de NPS, vindt dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën onmiddellijk zijn portefeuille ter beschikking moet stellen van de president. Nu de procureur-generaal (pg) formeel De Nationale Assemblee heeft geschreven, is er geen andere weg open. De rechterlijke macht moet haar werk ongestoord kunnen doen.  

Rusland hoopt zo snel mogelijk te kunnen beschikken over de onderliggende stukken die de pg heeft gestuurd naar De Nationale Assemblee. Hij is benieuwd naar de onderbouwing van het Openbaar Ministerie. De NPS-fractie hoopt dat zo snel mogelijk deze kwestie wordt besproken in het college, ook al is er nu verkiezingsreces. 

"We roepen al jaren om misstanden bij het ministerie Financiën te onderzoeken," zegt Rusland in gesprek met Starnieuws. Hij merkt op dat de coalitie steeds wetten heeft gemaakt om de minister van Financiën, die in overtreding was, het hoofd boven water te houden. "We hopen niet dat de coalitie weer zaken gaat bedenken om deze issue niet te bespreken", stelt Rusland. Zijn fractie is er klaar voor om ondanks de recesperiode elk moment te vergaderen om de vraag naar de instaat van beschuldiging stellen van de minister te bespreken. 
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July