Brunswijk: ABOP gaat roer overnemen; volk verdient beter
19 Apr 2020, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tijdens de 'online massameeting' zaterdag vanuit de studio van Apintie.


Ronnie Brunswijk (Bigi Bravo) heeft het duidelijk gemaakt tijdens de eerste 'online massameeting' zaterdag. Zijn partij zal het roer van het land overnemen op 25 mei. De politicus merkte op dat ABOP de tweede grote partij is in Suriname. Met de samenwerking die aangegaan is met Pertjajah Luhur (PL) zijn de kansen van de partij verder verhoogd. Brunswijk sprak live via Apintie televisie. De uitzending was te volgen via Facebook, Asosye tv en andere kanalen. Elke zaterdag zal de ABOP voorlopig 'online massameetings' houden. 

Een militair is een strateeg, zei Brunswijk, doelende op zijn achtergrond. Waar de geel-zwarte partij sterk is, gaat ze alleen de verkiezingen in. In districten waar ABOP minder sterk is, is een samenwerking aangegaan met PL. Kandidaten van ABOP komen voor op de lijst van PL. Omgekeerd komen kandidaten van PL voor op de lijst van ABOP. Brunswijk is verzekerd van de twee zetels in Marowijne. Ook in Sipaliwini en Brokopondo is hij verzekerd van zijn zaak. Hetzelfde geldt ook voor Paramaribo. In negen districten heeft ABOP kandidaten. In Saramacca is het stemadvies om op PL te stemmen. 

Brunswijk stelde dat zijn partij verzekerd van is dat door de samenwerking met PL de zetels in districten zoals Wanica, Para, Nickerie, Para, Commewijne de zetels ook binnen zullen komen. Hij benadrukte dat er een verandering moet komen, want de regering heeft er een puinhoop van gemaakt. Hij had ook geen goed woord over voor de valutawet die is doorgedrukt. De koers is niet omlaag gebracht en het werkt ook in het nadeel van ondernemers. Ondernemerschap wordt kapot gemaakt. Deze zaken zullen worden teruggedraaid na 25 mei, beloofde Brunswijk. 

"Geen enkele corona of wat dan ook zal de ABOP tegenhouden," betoogde Brunswijk. De boodschap zal naar het volk worden gebracht. De ABOP heeft haar verkiezingsprogramma 'Van crisis naar ontwikkeling en voorspoed 2020-2025' af en zal dit behandelen tijdens de online bijeenkomsten. Op de eerste bijeenkomst zijn de kandidatenlijsten gepresenteerd. Enkele kandidaten waren in de studio. Rekening houdend met de Covid-19 maatregelen was niet iedereen lijfelijk aanwezig. Brunswijk zei dat het land zal worden overgenomen en het vertrouwen in de SRD weer worden hersteld. Suriname zal tot grotere hoogten worden gebracht. De mensen zijn met pakketten tot bedelaars gemaakt. "Daarom moet er nu een verandering komen. Het volk van Suriname verdient beter!", stelde Brunswijk. 
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December