President Bouterse zegt 'sorry' aan samenleving
13 Apr 2020, 20:12
foto
President Desi Bouterse biedt zijn verontschuldigingen aan. (Beeld: NII)


President Desi Bouterse zegt in een videoboodschap 'sorry' tegen de samenleving en het Covid-team. Hij merkt op dat er een filmpje circuleert waarop hij met enkele jongeren is op Flora. De indruk die daar gewekt wordt, is absoluut niet goed. 

De president deelt mee dat hij voorbij reed en jongeren die problemen hadden, hem hebben gestopt. Toen kwam er een hele groep jongeren daar aan. Hoewel de veiligheidsdienst gezegd heeft, houden jullie afstand, houden jullie rekening met de Covid-situatie, op een bepaald moment liep het uit de hand. De één belde de andere en de situatie liep volgens Bouterse uit de hand. 

De president deelt mee dat hij de mensen heeft gezegd dat zo niet gesproken kan worden. Hij heeft een groep geformeerd die dan met de problemen op schrift bij hem zou komen. Met Bureau Volkscontacten wordt nagegaan hoe de zaken opgelost kunnen worden. 

"Maar in het algemeenheid bied ik hierbij mijn verontschuldigingen aan. Zeker aan het Covid-team en aan het Surinaamse volk. Het was zeker geen goed voorbeeld hoe de zaak is overgekomen. Gelooft u mij. Het is geen willens en wetens daar gaan en mensen optrommelen," stelt Bouterse. Hij merkt op dat het een spontane actie was van mensen, maar tegelijkertijd zijn de Covid-regels overtreden, maar dat kan absoluut niet worden toegestaan. "Het is afkeurenswaardig en wij bieden onze verontschuldiging aan, aan de gehele Surinaamse gemeenschap."
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July