Toespraak president naar 18:00 uur (update)
10 Apr, 12:36
foto


President Desi Bouterse zal vanmiddag niet meer om 15.00 en ook niet om 16.00 uur het volk toespreken, maar om 18.00 uur. Hij zal een verklaring afleggen over de ontwikkelingen rond Covid-19. Ook zal hij verdere mededelingen doen over de gedeeltelijke lockdown die voor twee weken was afgekondigd en loopt tot zondag. De toespraak zal, niet meer om 16.00 uur uitgezonden worden via verschillende media, waaronder STVS. 

Starnieuws verneemt dat christenen vallen over het tijdstip van de uitzending. Vandaag is het Goede Vrijdag, de dag waarop Jezus Christus is gekruisigd. Christenen over de hele wereld, ook in Suriname, zijn nu geconcentreerd op het kruisigen en sterven van Jezus. De president heeft besloten de toespraak, die opgenomen is, te laten uitzenden om 18.00 uur. 

De verklaring zal de president afleggen samen met de directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira. Tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-managementteam maandag zullen journalisten de gelegenheid krijgen om meer informatie te verkrijgen over de bijzondere verklaring, deelt NII-directeur Clifton Limburg mee. Vandaag is er geen update van het managementteam. 

Woensdag had vicepresident Ashwin Adhin meegedeeld dat president Bouterse mededelingen zou doen in het weekend over de lockdown en het verder afgesloten houden van het luchtruim. Ook zou hij in ingaan op de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 en de maatregelen die genomen worden op basis hiervan. Er is een noodfonds van SRD 400 miljoen goedgekeurd.