Volksgezondheid krijgt beschermingsmiddelen tegen Covid-19
08 Apr 2020, 22:43
foto
De ambassadeur van China, Liu Quan (r) overhandigt een deel van de donatie aan minister Antoine Elias. (Foto's: VG/NII)


Het ministerie van Volksgezondheid heeft van Alibaba, het mega online shopping bedrijf in China, 2 beademingsapparaten, 30.000 chirurgische mondmaskers en 2000 Covid-19 testen ontvangen. De Chinese ambassadeur in Suriname, Liu Quan, overhandigde de hulpmiddelen maandag aan minister Antoine Elias. Liu gaf aan dat de vriendschappelijke band die China en Suriname hebben, één is van reciprociteit; Suriname heeft China ook beschermingsmiddelen geschonken in de strijd tegen Covid-19.

Volgens Liu doet de regering een goede job in de strijd tegen Covid-19. Suriname en China zijn solidair in de strijd tegen het virus en de relatie is er een van gemeenschappelijk vertrouwen en ondersteuning, aldus Liu. Hij zegt dat China met deze geste zijn dankbaarheid en solidariteit aan de Surinaamse regering wil tonen.

Ook de Chinese vereniging in Suriname, ‘Surinamese Chinese United Association’ (SCUA), overhandigde enkele persoonlijke beschermingsmiddelen aan het ministerie van Volksgezondheid. De voorzitter van de vereniging Li Xue Xiong, zegt dankbaar te zijn voor de ondersteuning die de Surinaamse regering heeft gegeven aan China in de strijd tegen het coronavirus. De donatie van SCUA bestaat uit 9500 mondmaskers en 50 coveralls, meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November