AZP-team heeft Wanica Ziekenhuis gereed voor Covid-19 zorg
06 Apr 2020, 00:57
foto
Zondag is de laatste hand gelegd aan de inrichting van het Wanica Ziekenhuis, dat nu helemaal gereed is volgens Academisch Ziekenhuis Paramaribo.


Een team van specialisten, verpleegkundigen en technisch personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft 24 verpleegbedden en 9 intensive care bedden operationeel gemaakt en er is naar tevredenheid proef gedraaid. Dit team zal verder ondersteund worden door het Cubaans personeel dat in allerijl wordt ingewerkt. Het AZP deelt mee dat de afgelopen drie weken achter de schermen met man en macht is gewerkt om de opvang en behandeling van Covid-19 positieve patiënten mogelijk te maken in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW).  

Al tijdens de voorbereiding op een eventuele crisis in Suriname, is het streven daarom geweest om het pas opgeleverde ziekenhuis in Wanica speciaal in te richten voor volledige opvang en behandeling van Covid-19 patiënten. De eerste patiënt is intussen opgenomen op de verpleegafdeling van het RZW en is onder de hoede van gespecialiseerde Surinaamse verpleegkundigen.  Aan de gemeenschap wordt de verzekering gegeven dat het AZP met alle partners binnen de gezondheidszorg met toewijding verder blijft werken om deze crisis het hoofd te bieden.De eerste Covid-19 patiënten zijn aanvankelijk opgevangen en behandeld in het Sint Vincentius Ziekenhuis en ‘s Lands Hospitaal. Het moeten spreiden van deze complexe hoog risico zorg over verschillende locaties was noodzakelijk, maar is niet efficiënt gebleken en bleek o.a. logistiek zeer uitdagend te zijn, stelt het AZP. 

Ook in het AZP zijn er intussen nieuwe voorzieningen voor de opvang en triage van verdachte patiënten bij de SEH ingang gereed. Een deel van de SEH wachtruimte is omgebouwd tot een Covid behandelingsruimte inclusief beademingsapparatuur, waarbij alle veiligheid in acht is genomen en de reguliere spoedeisende hulp normaal voortgang kan vinden. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November