Covid-19 besmette persoon negatief getest en uit ziekenhuis
01 Apr 2020, 20:14
foto


Een van de personen die Covid-19 positief was, is in feite genezen. Starnieuws verneemt dat ze de faciliteit van 's Lands Hospitaal al heeft verlaten. Deze persoon gaat een week in thuisquarantaine voor alle zekerheid, daarna wordt ze weer getest. Zij blijft onder controle van infectioloog Stephen Vreden. Directeur Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, heeft bij de Covid-19 update vanmiddag op een vraag meegedeeld dat twee personen die besmet waren, intussen negatief getest zijn. Zij zijn officieel nog niet genezen verklaard. De teller op de Covid-site is nog niet aangepast. 

De vrouw die naar huis mocht, is samen met enkele andere besmette personen behandeld in 's Lands Hospitaal. Een team van artsen onder leiding van infectioloog Vreden behandelt de patiënten. Het gaat om een samenwerking tussen specialisten uit Academisch Ziekenhuis Paramaribo, St. Vincentius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en 's Lands Hospitaal. De patiënten zijn tevreden over de behandeling in 's Lands Hospitaal. De artsen hadden gevraagd om de patiënten van Wanica Ziekenhuis over te brengen naar 's Lands Hospitaal waar alle faciliteiten aanwezig zijn. Bovendien ligt het ziekenhuis ook centraal voor de artsen die er ook hun regulier werk hebben. 

Er zijn intussen 106 personen in overheidsquarantaine en 565 zijn in thuisquarantaine. De ingezetenen die uit Belem teruggekeerd zijn, zijn ondergebracht in overheidsquarantaine. Morgen worden ook ingezetenen die gestrand zijn in Miami gerepatrieerd. Ruim 100 personen worden uit Miami gerepatrieerd. Zoals gebruikelijk zullen twee artsen aan boord zijn.  De mensen zijn gevraagd om zich opnieuw te registreren. Een mogelijkheid is dat ze ook thuis in quarantaine kunnen, maar met beveiliging die ze zelf moeten bekostigen. Hoeveel de 'statische beveiliging' zal kosten is nog niet duidelijk. 

Dinsdag waren nog twee personen positief getest op Covid-19. De persoon nummer 9, is een contactpersoon van een man die uit Suriname is vertrokken en in Nederland positief is getest. De vrouw heeft zich niet gehouden aan de quarantaine-regels en is nu in isolatie geplaatst. De tiende persoon is besmet door de eerste vrouw die positief getest is in Suriname. De contactpersonen van deze twee nieuwe gevallen worden opgespoord. 
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December