Breaking: Ook Hoefdraad was land uit; zit net als Elias thuis
21 Mar 2020, 17:11
foto


Niet alleen minister Antoine Elias van Volksgezondheid, maar ook zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën was ondanks de lockdown het land uit. President Desi Bouterse heeft zelf bekendgemaakt dat hij Elias gevraagd heeft om op missie te gaan naar Cuba. Van Hoefdraad heeft hij totaal niks gezegd. Gisteren was de minister ook niet in De Nationale Assemblee toen de ingrijpende wet over het valutaverkeer en wisselkantoren werd behandeld. Beide bewindslieden zijn sinds aankomst in hun eigen woning in quarantaine. 

Gisteren is benadrukt dat de mensen die uit Cuba en Miami terugkeren in overheidsquarantaine zouden worden geplaatst. Ook Cuba is intussen aangemerkt als hoog risicoland, deelde het Nationale Covid-19 managementteam mee. NCCR-coördinator Jerry Slijngaard zei dat er geen uitzonderingen zouden worden gemaakt, al zou de persoon heel goed zijn op zelfs de president. Starnieuws verneemt dat naast de twee bewindslieden ook negen personen die uit Panama op de Cuba-vlucht zaten en negen anderen die uit Cuba komen, merendeels naar huis zijn gegaan. De Cubaanse artsen zijn slechts voor enkele dagen in Savoie Hotel ondergebracht.  

Verschillende mensen klagen steen en been over de faciliteiten waar ze ondergebracht zijn en de opvang. Er was geen voeding en sanitaire omstandigheden laten te wensen over. Ook aan voeding voor kleine kinderen zou niet zijn gedacht. Er is totaal geen mededeling over gedaan dat minister Hoefdraad ook het land uit is en waarom het noodzakelijk was om een uitzondering voor hem te maken. Ook is niet verteld dat meer mensen die op de Cuba vlucht zaten, thuis in quarantaine zijn. Dit is ook niet af te lezen van de teller op de Covid-19 site. De teller staat nu op 170 (in plaats van 172) overheidsquarantaine en 53 thuisquarantaine. 

Op een vraag over waarom Elias in zijn eigen huis in quarantaine mag, zei de directeur Nationale Veiligheid, Danielle Veira, dat het onder overheidsgezag plaatsvindt. Van meer mensen zal de situatie worden nagegaan of ze in een thuissituatie in quarantaine kunnen. Intussen zijn de andere geplande repatriëringsvluchten uit Curaçao (vandaag) en Belem, Brazilië (zondag) gecanceld. Veira deelde mee dat het allemaal nieuw is en er een evaluatie plaatsvindt over het in quarantaine stellen van mensen die terugkeren. 
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December