President spreekt volk live toe om 13.00 uur (update)
18 Mar 2020, 11:46
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse zou het volk om 13.00 uur toespreken over het nieuwe coronavirus, Covid-19. De  directeur van het Nationaal Informatie Instituut, Clifton Limburg, deelt aan Starnieuws mee dat door technische redenen de toespraak niet meer live wordt gehouden. De toespraak wordt straks via diverse media uitgezonden. 

De president was in het binnenland en is gisteren teruggekeerd. Vicepresident Ashwin Adhin heeft meegedeeld dat er continu contact was met de president. De verschillende maatregelen die zijn getroffen, zijn in overleg met de president gebeurd. 

Sinds 13 maart is Suriname net als veel landen in de wereld in lockdown. De grenzen zijn gesloten, scholen, crèches zijn dicht. Verschillende bedrijven en overheidskantoren hebben  preventieve maatregelen getroffen. Tot op dit moment is één persoon in isolatie. Zij heeft het virus opgelopen in Nederland. Haar toestand is stabiel. 53 personen zijn in thuisquarantaine.

Vrijdag komen 50 Cubaanse gezondheidswerkers (artsen, specialisten en verpleegkundigen) naar Suriname om assistentie te verlenen. Minister Antoine Elias heeft tijdens de update gisteren meegedeeld dat zij waarschijnlijk ook het door Cuba uitgevonden medicijn tegen Covid-19 meenemen. De regering heeft hierom gevraagd. 


Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April