Mangre doet aangifte tegen bestuursleden ALS
17 Mar 2020, 16:26
foto
Reshma Mangre, voorzitter van ALS.


Reshma Mangre, voorzitter van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), is heel erg boos. Vanaf het moment dat zij heeft aangekondigd dat zij de politiek ingaat, hebben enkele bestuursleden van ALS, de bondsvoorzitter van verschillende misstanden beschuldigd. Nog voor de aankondiging is Mangre belaagd geworden. De belager zit ondertussen achter de tralies. Tegen ondervoorzitter van ALS Rabin Balisar, secretaris-generaal Helia Wangsarana en penningmeester Winish Imansoerdi is er aangifte gedaan bij de politie voor diefstal, smaad en laster.

Mangre merkt tijdens een persconferentie vandaag op dat de lastercampagne tegen haar begonnen is toen zij heeft aangekondigd dat zij zich bij de VHP aansluit. “Het is zo doorzichtig,” merkt ze op. “Vooral op social media word ik van alles beschuldigd. Maar gelukkig zien de meeste mensen in hoe doorzichtig de aanval is. De mensen die hierin slachtoffer spelen zijn juist de grootste boosdoeners. We hebben 8 vergaderingen lang geprobeerd om met ze tot een oplossing te komen. Maar ze hebben hun gedrag niet veranderd. En nu, wanneer ik de politiek instap, komen ze hiermee.” 

Met stukken toont Mangre aan dat met de bestuursleden tegen wie aangifte is gedaan, geprobeerd is de problemen die zij veroorzaakten, binnenshuis op te lossen. Zij maakten zich schuldig aan misbruik van hun posities; ze verlieten bijvoorbeeld vaker hun werkplek omdat zij zogenaamd bij de bond moesten zijn. Zij waren er echter om hun eigen ‘business te draaien'.  Het vakbondswerk is vaker excuus geweest om persoonlijke dingen te doen. Ook hebben de penningmeesters na enkele aanmaningen en waarschuwingen de financiële administratie toch niet overgedragen. Geld bestemd voor de kerstviering is verduisterd, bonnen zijn achterover gedrukt. Het gezag van de voorzitter is meerdere malen openlijk ondermijnd. Zij hebben ook verraad gepleegd; strategieën van de bond zijn op straat beland. De leden van ALS hadden het vertrouwen in desbetreffende bestuursleden opgezegd en eisten royement. 

Mangre deelt mee dat zij heel lang deze bestuursleden de kans heeft gegeven om zaken recht te trekken.  Maar nu is de maat vol zegt ze boos. Dinsdag is bij politiebureau Keizerstraat aangifte gedaan voor verduistering, diefstal, laster en smaad. Mangre vindt het jammer dat zaken zover gekomen zijn, omdat het ook binnenskamers opgelost kon worden. Maar ze is resoluut: “Ik ben een sterke vrouw, mij gaat men niet klein krijgen!” De algemene ledenvergadering van 19 maart is door de maatregelen tegen het coronavirus, uitgesteld. Mangre deelt mee date er nieuwe verkiezingen waren gepland voor augustus. “Maar het mag ook eerder,” voegt ze eraan toe. “Ik ben een voorbijgaande voorzitter, ik heb geen cetabever op de stoel geplakt om 20 tot 30 jaren op te blijven zitten.”

Over wie haar belaagd heeft, wil Mangre niet veel loslaten. De aanval kwam vóór de aankondiging dat ze naar de VHP gaat. “De persoon die mij heeft belaagd, ik zal maar niet zeggen uit welke hoek dat komt, u mag het zelf wel gissen, is in verzekering gesteld,” geeft ze aan. “Het Openbaar Ministerie heeft het goed bevonden om de periode te verlengen. Nu zit de persoon vast met een verlenging van 30 dagen.”

René Gompers
 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April