4 uren in de rij bij Chotelal voor goedkope basisgoederen
08 Mar 2020, 12:36
foto
Honderden mensen hebben ruim drie uur zaterdag in de rij gestaan bij 'Chotelal' om goedkope basisgoederen te kunnen aanschaffen. Zij hebben de brandende zon én een regenbui getrotseerd.


Het leek zaterdag op een kleine massameeting bij de supermarkt van B. Chotelal aan de Bachoeweg (zijstraat Hendrikstraat). Honderden mensen stonden in de rij om goedkope goederen te kunnen kopen. "Ik heb langer dan vier uur in de rij gestaan", zegt Carla die leerkracht is. "Wij zijn met ons drieën gekomen om spullen te kopen. Een liter zonnebloemolie kost in de winkel bijkans SRD 15.00. Hier heb ik SRD 6 betaald en een kilogram knoflook kost SRD 6, terwijl in andere supermarkten SRD 35 wordt neergeteld," vertelt ze. 

Een verpleegkundige die in de rij heeft gestaan, zegt dat ze de lange wachttijd voor lief heeft genomen, want de prijzen zijn zo enorm gestegen. "Je komt gewoon niet meer uit. De prijzen in de winkels stijgen elke dag," verzucht ze. In de rij staat er zelfs een echtpaar uit Moengo. De mensen zeggen dat ze de basisgoederen niet meer binnen bereik is. "Ik weet niet hoe Chotelal in staat is een blik sardine voor SRD 4 te verkopen, maar ik ben blij dat ik voor deze prijs heb kunnen kopen. In een normale winkel zou ik drie maal de prijs betalen". Een kilogram aardappel kost SRD 3, uien SRD 3, blom SRD 5.

Anand die landbouwer is, legt uit dat hij elke week naar Chotelal gaat om de basisgoederen te kopen. "Het is vandaag zaterdag, dan is het extra druk. Doorgaans kom ik doordeweeks, maar vandaag ben ik meegekomen met mijn tante," zegt hij. "Ik koop alleen nog maar brood en kleine spullen bij een gewone winkel. Met landbouw verdien je nu bijna niks. De prijs van kunstmest gaat steeds omhoog, net als de goederen in de winkels, alleen de prijzen van groenten blijven laag." 


De boodschappen van een gezin dat met drie personen naar B.Chotelal was. 

"Ik was bang dat ik na uren wachten niet geholpen zou worden," zegt een vrouw die steeds naar de klok keek. "Om twee uur sluit de zaak op zaterdag. Ik hoop niet dat ik voor niets heb gestaan". Toen het bijna sluitingstijd was, is besloten om de mensen die in de rij stonden toch nog te helpen. Het heeft nog bijkans twee uur geduurd voor iedereen aan de beurt kwam. Per keer worden vijf tot tien mensen in de winkel toegelaten. 
Advertenties