Inverzekeringstelling Van Trikt met 30 dagen verlengd
06 Mar 2020, 13:42
foto


De aanhouding van ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, is met 30 dagen verlengd door de rechter-commissaris. Dit wordt door zijn raadsman, Irvin Kanhai, bevestigd tegenover Starnieuws. Van Trikt zit vanaf 6 februari vast. 

Kanhai merkt op dat er nog geen verlenging heeft plaatsgevonden van Ashween Angnoe, partner van Van Trikt bij Orion. Hij is op 10 februari in verzekering gesteld. Kanhai zegt dat hij vandaag stukken heeft gestuurd naar de rechter-commissaris waaruit blijkt dat Angnoe diensten heeft verricht voor de Hakrinbank. Daarom is er een betaling geweest door het Belgische bedrijf, Clairfield, van 625.000 euro. Het project is samen met Clairfield uitgevoerd, deelt Kanhai mee. 

Van Trikt wordt onder andere malversaties en money laundering verweten. Hij zou oneigenlijke contracten hebben ondertekend met het Clairfield, zijn eigen bedrijf Orion, overfacturering van voertuigen. Een van de peperdure voertuigen heeft Van Trikt geschonken aan Angnoe. Justitie vermoedt dat het hier om een 'kick back' gaat. 

Kanhai zegt dat in de zaak van zijn cliënt, Van Trikt, nog veel getuigen gehoord moeten worden. Ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wordt door de rechter-commissaris gehoord. De advocaat verwacht dat dit de volgende week zal gebeuren. Hoefdraad zou zaterdag moeten verschijnen bij het rechercheteam dat belast is met het onderzoek om bij proces-verbaal gehoord te worden. Omdat hij uitlandig zou zijn, heeft hij dit verhoor afgezegd. 

 
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May