Protest Biervliet trekt niet veel publiek
06 Mar 2020, 11:46
foto
Student Genaro Pink spreekt het publiek toe op het Kerkplein. De tweede protestactie van Stephano Biervliet brengt niet veel mensen op de been. (Foto's: Edward Troon)


Een paar honderd studenten, senioren burgers en anderen hebben gevolg gegeven aan de oproep van activist Stephano Biervliet om te protesteren tegen het beleid van de regering. Biervliet vindt het niet erg dat de opkomst laag is deze keer in vergelijking met 17 februari. Hij had gemikt op studenten en ouderen. De protestacties zullen doorgaan, deelde hij mee. 

Biervliet blijft erbij dat de regering naar huis moet. Hij riep zijn gehoor op om bewust te stemmen, want het land moet worden gered. "Suriname eerst, dan de rest", benadrukte de activist. Hij vindt het belangrijk dat de boodschappen die gegeven worden op de bijeenkomst, worden begrepen. De vorige keer hadden delen van de vakbeweging, oppositionele politieke partijen en het bedrijfsleven massaal deelgenomen aan de protestmanifestatie. 

Vooral studenten hebben vandaag het woord gevoerd tijdens de bijeenkomst. Zij hebben aangegeven dat het leven erg duur is geworden. Bijna iedereen had het over de koers die de pan uitvliegt. Er moet SRD 13 worden neergeteld voor een US-dollar en euro. Op particuliere scholen moet schoolgeld in valuta worden betaald. De studenten zeggen dat hun toekomst in gevaar is. Zij voerden aan dat elke dag prijzen in de winkels worden aangepast. 


Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August