Santos naar volgende ronde lidbondentoernooi
23 May 2011, 11:30
Giovanni de la Fuente scoort het tweede doelpunt voor Santos.

Santos, de semi-kampioen van de Nickerie Voetbal Bond, heeft zich zondag geplaatst voor de volgende ronde van het lidbondentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond door de uitwedstrijd van SV Vitesse in winst om te zetten. Onder ruime publieke belangstelling eindigde de partij in een zwaar bevochten 2-1 zege voor de Nickerianen. Vitesse, de kampioen van de Wageningen Sport Bond, is door dit resultaat uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi voor een plaats in de topsectie van de SVB.

Al na een kwartier wist Xaviero Perk van Santos met een fraai doelpunt de stand op 1-0 te brengen. Hij kreeg een afgemeten breedtepass van Giovanni de la Fuente. Vitesse kreeg een paar minuten later een droomkans. Zeker twee spelers van Vitesse misten de bal waardoor Santos kon uitverdedigen.

Het speelveld was zeer drassig waardoor het spel van Santos niet goed uit de verf kwam. Desondanks verdubbelde De la Fuente na ruim een half uur spelen de voorsprong voor de ploeg uit Nickerie. Hij kreeg de bal net als bij het openingsdoelpunt via een breedtepass aangespeeld door Gavinne Joseph. De aanvaller maakte geen fout en bracht de ruststand in het voordeel van het bezoekende Santos op het scorebord.

Na de rust leek Vitesse herboren. Na tien minuten spelen in de tweede helft wist Mugaphio Milano de achterhoede van Santos te omspelen om vervolgens de aansluitingstreffer te laten aantekenen. Ondanks fel aandringen van Vitesse kwam er geen verandering meer in de stand.

Dit weekend werden nog drie wedstrijden gespeeld in de regio West van het lidbondentoernooi:

Takdier Boys- Njango 9-1 (5-1), Flamingo - Bintang Baru 7-2 (2-2), De Ster- Corinthiërs 4-0 (1-0).

Door deze resultaten gaan Takdier Boys, Flamingo, De Ster en Santos door naar de volgende ronde.