Elias: Project Vuilverbrandingsoven moet autoriteit worden
25 Feb, 20:33
foto
Minister Antoine Elias feliciteert Boy Guardiola met zijn benoeming als voorzitter van de commissie Vuilverbrandingsovens.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de commissie Vuilbrandingsoven geïnstalleerd onder leiding van Boy Guardiola. “Mijn visie is dat dit project een onafhankelijke autoriteit moet worden. De taak van de commissie is om richting hieraan te geven en dit project verder te ontwikkelen. Als je het tot een one man show wil maken en denkt ‘de zondvloed na mij’ dan hou je het voor jezelf. Maar, wil je het tot een groot project maken en dit duurzaam behouden, dan ga je het verder zoeken”, zei Elias vrijdag bij de installatie. 

Elias gaf een historische uiteenzetting van het ontstaan van het project. Hij bevond zich samen met president Desi Bouterse op Tapoeripa voor de opening van een poli, toen ze opmerkten dat enkele dorpelingen zakken met vuil langs het water dumpten. “De president maakte zich zorgen hierover en vooral om het feit dat de ongerepte natuur en zo vervuild werd. Zo ontstond Bouta’s Milieuplan. Ik zei aan  de president dat ik eentje in Nickerie had. Hij nam een kijkje en besloot om deze ovens landelijk te plaatsen. Inmiddels zijn er al twintig vuilverbrandingsovens operationeel”, zegt Elias glunderend. 

De bewindsman merkte op dat de eerste vijf door Staatsolie gesponsord werden. De overige zijn door de Staat en uit fondsen gekocht. Hij deelde mee dat 5 vuilbrandingsovens in een 40 ft container passen. Dit project bestaat uit vier fasen. In de eerste fase zullen er 30 ovens landelijk geplaatst worden. Voor deze fase zijn er nog tien ovens te gaan die elk al een bestemming hebben. Het opzetten van de ovens en het gebouw wordt gecoördineerd door het Mungra Medisch Centrum. De vraag naar een vuilbrandingsoven neemt steeds toe, zei de minister. Hij gaf aan dat voor de bediening  lokale mensen getraind worden, die de kleine problemen zelf kunnen oplossen. 

Guardiola beloofde de bewindsman dat hij samen met zijn team een goede job zal klaren. Hij zal zich inzetten voor land en volk en het project naar grotere hoogte zal tillen. 

Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March