NDP bekritiseert 'fake news'; wijst vinger naar VHP
26 Feb, 00:52
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse hekelt het verspreiden van fake news via sociale media. Hij merkte op dat de NDP zich niet zal laten afleiden hierdoor. (Foto's: Ranu Abhelakh)


Op het NDP-podium is maandagavond tijdens de massameeting te Heiligenweg behoorlijke kritiek geleverd op fake berichten die verspreid worden. Volgens Clifton Limburg is de VHP de boosdoener. Ook NDP-voorzitter, president Desi Bouterse uitte hun misnoegen over de berichten die gefabriceerd worden. Bouterse haalde uit naar de oppositie en stelde dat mensen zich als loopjongens laten misbruiken door de kolonisator. "Zij zijn niet vrij in hun denken. Ze hebben de witte man in hun hoofd. Zij denken nog steeds dat ze vrijgekochte slaven zijn. Dat zij landarbeiders nog steeds van de kolonisator zijn. Hun enige politiekvoering is valse en leugenachtige berichtgeving lanceren," stelde Bouterse. 

De bedoeling van de valse berichten zijn volgens de president "om ons van ons werk af te houden". Hele dag komen fake-berichten. Het kost een half uur om uit te zoeken of een bericht dat gelanceerd wordt, waar is. "En ze denken dat ze de overhand hebben. Ma mi kan taigi vanaf tide neti a fa den wani a so den o kisi en". De NDP-voorzitter merkte op dat hij zich niet van zijn stoel zal laten afstoten. Bouterse merkte op dat in plaats van nep-berichten de partijen moeten komen met wat voor beleid er gevoerd zal worden. In deze regeerperiode van vijf jaar alleen zijn er bijkans 600 projecten uitgevoerd, meer dan de drie Front-regeringen in vijftien jaar. "Enige wat ze je gaan zeggen is Ramon klap Ashwin, Corona de in Sranan, Bouterse gwe nanga wan tas nanga 100 miljoen, Dilip is eigenaar van de dam, de Afobakadam is gescheurd, Bouterse ligt in Nickerie in een ziekenhuis, Peggy Bouterse heeft 50 miljoen in Zwitserland, de stembussen gaan waarschijnlijk met een Russische helikopter worden genomen..." Bouterse zei dat wanneer het zo ver is, de vrouw die dat gezegd heeft, als eerste in de helikopter mee mag gaan samen met OKB en OAS om de stembussen te halen. Maar als ze niet gaat, is ze een lafaard. 

Limburg zegt dat de VHP met zoveel verklaringen mag komen als ze wil. Als het fake news was, waarom heeft hoofdbestuurslid Riad Nurmohamed mensen uit de app-groep gehaald. Al de berichten komen uit de koker van de VHP, wat ze ook zeggen. Zo zijn er ook berichten gelanceerd dat Telesur verkocht wordt aan Chinezen. Aandelen van Staatsolie gaan naar China en SLM wordt verkocht... Limburg verzekert het publiek dat na deze grote opkomst de situatie zal verergeren. Ze gaan giftiger worden en met meer fake news komen. 

VHP-hoofdbestuurslid Stan Dijksteel om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat juist de oranje partij oproept tot evenwichtige en beschaafde campagnevoering. "Wij verwerpen het misbruik van de social media en hebben hier krachtig tegen geprotesteerd. Recentelijk hebben wij met succes een klacht ingediend tegen FPN met als resultaat dat zij door Google bestraft is geworden. De partij zal woensdag wederom een klacht bij de procureur-generaal indienen als reactie op de schandelijke fake berichten waarmee juist de NDP ons aanvalt," zegt Dijksteel. 

Monday 06 April
Sunday 05 April