Granman Jozef Forster traditioneel ingewijd te Langa Tabiki
24 Feb, 04:51
foto
Granman Jozef Misajere Forster is vrijdag onder grote publieke belangstelling ceremonieel ingewijd te Langa Tabiki. (Foto: Regionale Ontwikkeling/NII)


Onder grote publieke belangstelling is Jozef Misajere Forster (62) vrijdag op culturele wijze geïnstalleerd als granman van de stam der Paramaccaners (Pamaka). Districtscommissaris van bestuursressort Pamaka (Sipaliwini) Margaretha Malontie was aanwezig bij de ceremoniële handelingen. Zij is tevens deken van het korps van districtscommissarissen. 

Namens de VHP was een delegatie onder leiding van Asiskumar Gajadien ook aanwezig. Ook ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk was aan het hoofd van een delegatie aanwezig op Langatabiki. Assembleelid Aida Nading (NDP) heeft de plechtigheden ook bijgewoond. Ook veel stamgenoten die in Frans-Guyana wonen, waren eveneens aanwezig. 

Forster is de uitverkorene van de bee (familie langs matrilineaire lijn) die volgens de Pamakatraditie aanspraak maakt om de opvolger aan te wijzen, meldt het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het nieuwe stamhoofd volgt Samuel Forster op die 10 maart 2017 is ingeslapen. De stam werd sindsdien geleid door waarnemend granman Jozef Forster. 

De nieuwe granman zal de komende tijd nog enkel culturele plichtplegingen treffen, voordat de stam hem formeel zal presenteren aan de regering, zodat hij officieel kan worden geïnstalleerd. Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July