VSB-voorzitter: Benoeming Roemer belangrijke eerste stap
23 Feb 2020, 09:22
foto
Bryan Renten, voorzitter van Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, heeft de kandidatuur van Maurice Roemer tot governor, ondersteund. (Foto's: René Gompers)


Bryan Renten, voorzitter van Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is verheugd met de benoeming van Maurice Roemer tot governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). "Wij feliciteren de heer Roemer met de benoeming en wensen hem veel sterkte toe," zegt Renten om een reactie gevraagd, aan Starnieuws. 

Roemer is als kandidaat door de VSB, de Surinaamse Bankiersvereniging en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) voorgedragen. Dit gebeurde afgelopen week tijdens een gesprek met president Desi Bouterse. Er is een formeel schrijven hierover overhandigd aan de president. Renten zegt dat Roemer voldoet aan het profiel dat nodig is voor een governor van de CBvS. Hij geniet ook brede steun. 

De benoeming is een belangrijke stap maar nog maar begin, stelt Renten. "We moeten nu een evenwichtig pakket van monetaire en fiscale maatregelen nemen om de financiële crisis die is ontstaan door het onverantwoord uitgavenbeleid van de overheid, het hoofd te bieden. We hebben weinig tijd en we moeten de sociale partners op één lijn krijgen in een korte tijd en dat zal bijzonder leiderschap eisen. De private sector met name VSB en ASFA zijn bereid hun verantwoordelijkheid te nemen," laat Renten optekenen. 


ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk feliciteert governor Maurice Roemer. 
Advertenties